16.1.13

ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΚΕ ΠΕΤΡΑΚΟ ; Σε "εξαιρετικό κλίμα" η συνάντηση Τσίπρα - Φούχτελ

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ,  στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας έθεσε υπόψη του Γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γερμανός υπουργός παρουσίασε την δράση του στην Ελλάδα και την προσπάθεια να φέρει σε επαφή ελληνικούς και γερμανικούς δήμους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε επιφύλαξη σχετικώς με το εάν η κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα - λόγω της μείωσης προσωπικού και των περικοπών - επιτρέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για επενδύσεις.
Διευκρίνισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στη λογική των κοινοπραξιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αμοιβαία επωφελείς. 

 ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΔΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Να είναι βέβαιος ο κ. Τατούλης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν τα σχέδια του κ. Φούχτελ και του πολιτικού του εκπροσώπου κ. Τατούλη να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Γερμανικού κεφαλαίου.
Η “ανάπτυξη” που οραματίζεται ο κ. Τατούλης για την Πελοπόννησο είναι μια “ανάπτυξη” από την οποία δεν θα έχουν κανένα όφελος οι πολίτες της Πελοποννήσου παρά μόνο τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο κ. Φούχτελ δια του κ. Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης είναι υπόλογος και έκθετος και αντί να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τους βουλευτές του οφείλει να απαντήσει για τα πρωτοφανή αντισυνταγματικά και παράνομα σημεία της επιστολής του που έστειλε με αριθμό πρωτοκόλλου 66165/24594 και θέμα Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” με αποδέκτες τους:........

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου