9.1.13

Στην περίοδο Διώτη δημιουργήθηκε το στικάκι !

Μεταξύ 8 και 11 Ιουλίου του 2011, την περίοδο δηλαδή που βρισκόταν στα χέρια του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, δημιουργήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, το στικάκι με τα ονόματα της "λίστας Λαγκάρντ" που μέσω του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατέληξε και βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση.

Το συγκεκριμένο στοιχείο προέκυψε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης καθώς οι ίδιοι επί του παρόντος φέρονται απρόθυμοι να παραδώσουν το "στικάκι" στην Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπως τους ζήτησε ο προιστάμενος τους αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Μάλιστα, οι οικονομικοί εισαγγελείς απέστειλαν σήμερα έγγραφο στον κ. Παντελή με το οποίο του ζητούν να τους διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους κρίνει οτι είναι απαραίτητη η συνδρομη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το εύρημα των οικονομικών εισαγγελέων "στοχοποιεί" και πάλι τον κ. Διώτη ο οποίος την Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικά . Την ίδια ημέρα έχει κληθεί προς συμπληρωματική κατάθεση και ο κ. Ιωάννης Καπελέρης ενώ οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καλούνται να αντικρούσουν και το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου που έχει απαγγελθεί κατά παντός υπευθύνου.
 Εφόσον ευσταθεί η ημερομηνία δημιουργίας του "στικ" τότε απομακρύνονται οι υπόνοιες αλλοίωσης από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται να παρέδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς το ίδιο USB που παρέλαβε από τον κ. Διώτη.

Τις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς θα εξετάσουν ως μάρτυρες δυο μετακλητούς υπαλλήλους του ΥΠ ΟΙΚ. που σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη πρώην υπουργού είχαν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου