7.1.13

Οδ. Βουδούρης: Θα ψηφίσω την παραπομπή Βενιζέλου

Την απόφασή του να ψηφίσει την παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή γνωστοποιεί στο protothema.gr ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Οδυσσέας Βουδούρης, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Βουδούρης σε επικοινωνία που είχε μαζί του το protothema.gr επισήμανε πως ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να ελεγχθεί από την Επιτροπή της Βουλής, όπως θα συμβεί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη αποφασίσει να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ διευκρινίζει ότι θα ψήφιζε επίσης την παραπομπή του κ. Βενιζέλου ακόμα και αν την πρόταση της είχε κάνει άλλο κόμμα, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως προσθέτει, η επιλογή του δεν έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά που της δίνουν επικριτές του. Υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου φέρεται να έχει ταχθεί ο επίσης βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με τον κ. Βουδούρη όλο το τελευταίο διάστημα. 
«Υπηρετούν άλλο πολιτικό σχέδιο από την Δημοκρατική Αριστερά», υπογραμμίζουν συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη, αναφερόμενοι στους βουλευτές κκ Βουδούρη και Μουτσινά. Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη περιγράφουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ως ιδιαίτερα ενοχλημένο από την στάση των δύο βουλευτών, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με το κόμμα του. Έτσι παρά τις επιφυλάξεις που αρχικώς υπήρχαν για τον αν έπρεπε ή όχι να διαγραφούν, φαίνεται πως ο κ. Κουβέλης ήδη έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μετά την επίσημη κατάθεση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα περιλαμβάνει την παραπομπή τόσο του κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και του κ. Βενιζέλου. Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη θεωρούν πως μετά την κατάθεση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αν οι δύο βουλευτές επιμείνουν δημόσια στην επιλογή τους, τότε θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς εκτός κοινοβουλευτικής ομάδος και κατ΄ επέκταση εκτός κόμματος.
Όπως σημειώνουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι κκ Βουδούρης και Μουτσινάς διαφωνούν σε όλες τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας και άρα δεν μπορούν να παραμένουν στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα με συναδέλφους τους που στηρίζουν τις επιλογές του κ. Κουβέλη και τις αποφάσεις των Οργάνων του κόμματος.
protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου