14.1.13

Jodie Foster: «Είμαι Λεσβία »

Την 70ή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών επέλεξε η βραβευμένη δις με Όσκαρ ηθοποιός Jodie Foster για να μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.
Η 50χρονη Foster ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο της Cecile B.DeMille «Lifetime Achievement» (Επίτευγμα Ζωής) και με αφορμή αυτήν την απονομή ξεκίνησε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη σεξουαλικότητά της. «Έχω να κάνω μία πολύ σημαντική ανακοίνωση η οποία πιθανόν να φέρει σε δύσκολη θέση τον εκπρόσωπό μου στα media. Θα το πω περήφανα και δυνατά. Είμαι... single» ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε η ηθοποιός, κάνοντας μία δραματική παύση πριν εκστομίσει την τελευταία λέξη.

Η Jodie Foster δεν απασχόλησε ποτέ τα ΜΜΕ με την προσωπική της ζωή την ο
Jodie Foster and Cydney Bernard
ποία φρόντιζε πάντα να προστατεύει.  Ωστόσο, δεν ήταν άγνωστη η σχέση της με τη Cydney Bernard την οποία αποκάλεσε πρώην σύντροφό της και νυν αδελφή ψυχή της. Μαζί απέκτησαν δύο γιους, τον 14χρονο Charles και τον 12χρονο Kit, οι οποίοι ήταν παρόντες στην τελετή απονομής και άκουσαν το λόγο της μητέρας τους.
Αμέσως μετά την κάπως αόριστη αποκάλυψη της Foster το Twitter πήρε φωτιά. Κάποιοι την επιβράβευαν για το θάρρος της, ενώ άλλοι ανέφεραν πως θα έπρεπε να μιλήσει πιο ξεκάθαρα ώστε να αποτελέσει πρότυπο.
Η Foster αναφέρθηκε ακόμη στη μητέρα της που πάσχει από άνοια, προκαλώντας τη συγκίνηση των συναδέλφων της που την παρακολουθούσαν από το ακροατήριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου