9.1.13

NASA: Αμέτρητα τα «δίδυμα αδέλφια» της Γης στο Γαλαξία

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA ανακάλυψε επί πλέον 461 νέους πλανήτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο μέγεθος της Γης ή μερικές φορές μεγαλύτεροι από τον δικό μας πλανήτη, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.
Συνολικά, οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι οι λεγόμενοι «δίδυμοι πλανήτες» της Γης ανέρχονται σε 17 δισ. στο Γαλαξία μας.
Οπως υπολογίζουν οι αστρονόμοι, ένα στα έξι άστρα του γαλαξία μας (ποσοστό 17%) διαθέτει μία άλλη.... Γη, έναν πλανήτη δηλαδή αντίστοιχου μεγέθους με το δικό μας.
Με αυτή την ανακοίνωση οι αποκαλούμενοι "νέοι κόσμοι" που έχει έως τώρα ανακαλύψει το τηλεσκόπιο, ανέρχονται στους 2.740, οι 105 εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί.
«Πριν από δύο χρόνια είχαμε περίπου 1.200 υποψήφιους πλανήτες. Ένα χρόνο αργότερα, έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων πολύ μικρών πλανητών ... δυο φορές το μέγεθος της Γης ή και μικρότερων», δήλωσε ο αστρονόμος του Κέπλερ, Κρίστοφερ Μπούρκε, σε συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής αστρονομικής εταιρείας σε συνέδριο στο Λόγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.
Με την προσθήκη των 461 νέων υποψήφιων πλανητών πολλαπλασιάζεται η 22μηνη συλλογή του τηλεσκοπίου Κέπλερ.
Ο στόχος της αποστολής Κέπλερ, η οποία ξεκίνησε το 2009, είναι να καθορίσει πόσα αστέρια στο Γαλαξία μας έχουν το μέγεθος της Γης, όπου μπορεί να υπάρχει νερό επί της επιφανείας τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου