31.1.13

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..!!! ( VIDEO)

Ο πρόεδρος Π. ΛΟΥΤΟΣ
Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται με επιτυχία οι δραστηριότητες της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην Αθήνα και σήμερα στο ίδιο ξενοδοχείο STANLEY με την ετήσια παραδοσιακή εκδήλωση του κοψίματος της αγιοβασιλόπιττας.

Στη σημερινή εκδήλωση ( 28/1/2013) ανάμεσα σε πλήθος Τριφυλίων που ζουν στην Αθήνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Τριφυλίας  & Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος την ευλόγησε, και ο δήμαρχος Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΟΔ.  ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Επίσης παρευρέθηκαν και  Τριφύλιοι πολιτικοί που δραστηριοποιούνται και εκλέγονται στην Αθήνα όπως ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ανεξάρτητος βουλευτής στη Β ΑΘΗΝΑΣ , η ΤΟΥΛΑ ΨΑΡΑΚΗ αντιδήμαρχος Αθήνας και ο αντιπεριφεριάρχης ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ.


ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ - ΚΟΛΛΙΑΣ
Από την Μεσσηνία ήταν ο βουλευτής κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο αντιδήμαρχος Πυλίας  και γιατρός κ. Α.  ΧΡΟΝΑΣ.

Τ. ΨΑΡΑΚΗ
Από την περιοχή της Τριφυλίας υπήρξαν αρκετές προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών, όπως ο γιατρός που ασχολείται με τον εθελοντισμό  κ. Κ. Νασόπουλος από το Καλό Νερό, ο καθηγητής της ιατρικής Αθηνών κ. Δημόπουλος, ο συγγραφέας κ. Μπήκος, ο κ. Κ. Θεοδωρόπουλος, ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Σ Παρασκευόπουλος, και πλήθος άλλοι.

Π.ΛΟΥΤΟΣ-Α. ΧΡΟΝΑΣ
Την εκδήλωση, ο πρόεδρος Π. ΛΟΥΤΟΣ και ο Γ.Γ. Κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την εμπλούτισαν πολιτιστικά με την απονομή τιμητικού τίτλου στους Τριφύλιους συγγραφείς για την προσφοράς τους κ.κ. γιατρό – συγγραφέα ΗΛΙΑ ΤΣΙΜΠΛΗ και δάσκαλο-συγγραφέα-λαογράφο  ΣΤΑΘΗ ΚΑΚΟΥΤΗ.
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ

Τον βασικό προλογισμό της εκδήλωσης της τιμής τον προσφώνησε ο συγγραφέας και ποιητής Σ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ ενώ την προσέγγιση για το συγγραφικό και ποιητικό έργο του ΗΛΙΑ ΤΣΙΜΠΛΗ  την πραγματοποίησε η καταπληκτική ομιλία του μέλους του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ.

Σ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ
Το έργο του κ. ΚΑΚΟΥΤΗ το παρουσίασε ο γνωστός Μεσσήνιος καθηγητής και συγγραφέας κ. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Απευθύνοντας έναν χαιρετισμό οι βουλευτές κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ αναφέρθηκαν ο μεν πρώτος στην επαναδιάθεση του δρόμου που είχε κατασκευαστεί ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΤΣΑΚΩΝΑ και είχε υποστεί κατολισθήσεις ενώ αναφέρθηκε και στον δρόμο ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ που το έργο το έχουν «κολλήσει οι εργολάβοι και οι Τραπεζίτες».

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ
Ο κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ παραλλήλισε τον πόλεμο που έζησαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας και έκαναν αντίσταση, θεωρώντας ότι αυτές οι κινήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και της ομοσπονδίας είναι μια μορφή αντίστασης γιατί μέσα από αυτές τις κινήσεις εκδηλώνεται η αλληλεγγύη και η δράση των πολιτών ευχόμενος έκλεισε ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους.

Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος ευλόγησε την πίττα και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
ΛΟΥΤΟΣ-ΚΑΚΟΥΤΗΣ-ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στους κορυφαίους παρευρισκόμενους ξεκινώντας από τον Μητροπολίτη ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος κατηγόρησε την πολιτεία για το κλείσιμο των σχολείων και την ανέχεια που έχει φέρει τους πολίτες, ενώ άφησε αιχμές και για την Ομοσπονδία που τέλεσε την κοπή της αγιοβασιλόπιττας ημέρα μη νηστείας τονίζοντας ότι για να παρευρεθεί ζήτησε εγγράφως την άδεια του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια ο κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ανάφερε ότι κάλεσε τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους να σπεύσουν για οικονομικό έλεγχο της Μητρόπολης τουλάχιστον για την θητεία της δικής του πενταετίας.

ΛΟΥΤΟΣ-ΤΣΙΜΠΛΗΣ
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δήμαρχος κ. ΚΟΛΛΙΑΣ και αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την εκδήλωση, κάλεσε τον κόσμο να προσέλθουν για να εορτάσουν σε λίγες μέρες την εορτή  του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του και αναφέρθηκε στην χτεσινή εκδήλωση που έγινε από την Ομοσπονδία και συγκεκριμένα στο κλίμα αλληλεγγύης συμφωνώντας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ζητώντας να συνεισφέρει και το φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης.



δείτε τα video απο την εκδήλωση
ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου