16.2.13

ΕΛΛΑΔΑ 2013 - Στην φυλακή η συμμορία αλλά ο Μισθός Πέφτει !!!

 Μέρος του μισθού τους λαμβάνουν ακόμη, αν και στη φυλακή, τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, σύμφωνα με το Έθνος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους.

Τυπικά, παίρνουν αυτά τα χρήματα νόμιμα, καθώς έχουν τεθεί σε "δυνητική αργία", ωστόσο αυτό οφείλεται στο ότι οι διαδικασίες για την οριστική τους παύση έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση τους, που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στο δημόσιο, είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2012.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, είχαν υποστηρίξει στην κατάθεσή τους στον ανακριτή ότι δεν ζημίωσαν το ΙΚΑ με περισσότερες από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων, καθώς έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας μίζα της τάξης του 80%.
Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνεννόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα υπήρξαν και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

"Είχαν γίνει όργια στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν διάτρητο. Για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας", δήλωσε στο "Εθνος" στέλεχος του ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου