3.2.13

Τον Οκτώβριο του 2015 οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;

Σε αναβολή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της εφημερίδας Real News. 
Οι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2014 εκλογές είναι πιθανόν να μετατεθούν για έναμισι χρόνο με τη σύμφωνη γνώμη και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η αναβολή κρίνεται επιβεβλημένη από όλους, καθώς υπάρχει και αντικειμενικός λόγος, η καλύτερη προετοιμασία και η ουσιαστική αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που αναμένεται να "ξεμπλοκάρουν" το αμέσως επόμενο διάστημα για λογαριασμό της Ελλάδας.
Έτσι, ο νέος σχεδιασμός δείχνει στην κατεύθυνση της μετακίνησης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στον Οκτώβριο του 2015, με ταυτόχρονη τροποποίηση του νόμου Ραγκούση, ώστε να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό.
Ο νόμος Ραγκούση άλλωστε είχε στηριχτεί ως κεντρική επιχειρηματολογία στην ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοτικών και ευρωεκλογών, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, κάτι το οποίο δεν υπάρχει πλέον, από τη στιγμή που οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 22 Μαϊου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου