9.2.13

ΚΑΙΡΟΣ-Έρχεται και νέα επιδείνωση !

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Από την Τρίτη περιμένουμε και νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα σήμερα στην Αττική από τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής με πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις έχει και η Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ύφεση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. 
Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αύριο Κυριακή (10/02) περιμένουμε στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ σταδιακά στρεφόμενοι στο Ιόνιο σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (11/02) αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες. Βαθμιαία και από τα δυτικά αναμένεται βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά στροφή σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετό.

Την Τρίτη (12/02) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το επόμενο διήμερο (13/02 - 14/02) περιμένουμε νεφώσεις και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα κεντρικά - βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και το Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου