5.2.13

Ασφαλιστική κάλυψη στους ανέργους από τον ΟΑΕΔ !

«Κάλυψη» για παροχές ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ (θα καταβάλλει μηνιαία εισφορά 6,45% επί του κατώτατου ημερομισθίου) θα έχουν οι άνεργοι ηλικίας 29 έως 55 ετών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014. 
Την παράταση της ασφαλιστικής «κάλυψης» (που έληξε στις 31/12/2012) προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, «λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας».
 Για τους ίδιους λόγους έχει παραταθεί, ήδη, η παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψη σε εργαζόμενους με μόνο 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν αντίστοιχο δικαίωμα με 70 ημέρες ασφάλισης είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο 15μηνο. 
Η ΓΣΕΕ, με επιστολή της προς τον Γ. Βρούτση, ζήτησε να μην έχει ο ΟΑΕΔ, αλλά τα Ταμεία, την ευθύνη ελέγχου των προϋποθέσεων καταβολής του επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ στους άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους - ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. Υπογραμμίζει, τέλος, τον κίνδυνο να «ανοίξει» νέα «μαύρη τρύπα» αν τα έσοδα δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι αξιώσεις παρά τις περιοριστικές προϋποθέσεις που θα ισχύσουν (ατομικό καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ και οικογενειακό έως 30.000 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια, μη ύπαρξη οφειλών στα Ταμεία κ.ά.).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου