8.2.13

Χουριέτ: «Είπε τα Ίμια Καρντάκ και αναστάτωσε την Αθήνα»

Εκτεταμένο ρεπορτάζ για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη που προκάλεσε με τις δηλώσεις του για τα Ίμια, έχει η τουρκική Χουριέτ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «ο επικεφαλής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα, αναστάτωσε τη χώρα όταν έγραψε στο Facebook ότι κατά τη γνώμη του τα Ίμια ονομάζονται Καρντάκ γιατί είναι πιο κοντά στην Τουρκία».

Η τουρκική εφημερίδα παραθέτει την ανάρτηση, που έγινε την ημέρα της επετείου των γεγονότων στα Ίμια το 1996, η οποία ανέφερε: «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ιμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρεται και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση αυτή του Νάσου Θεοδωρίδη, αναφέροντας τους χαρακτηρισμούς «ανθέλληνας» και «προδότης».

Η Χουριέτ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα σχόλια των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «προδοσία» από μέρους του Θεοδωρίδη και ότι «ούτε ο Ερντογάν θα υποστήριζε τόσο σθεναρά κάτι τέτοιο για τα Ίμια».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου