2.2.13

Βουλευτής υπεξαίρεσε χρήματα και τα «έφαγε» στις ιερόδουλες!


Σε δυσχερή θέση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλιαν Γκίλαρντ παρά την απόφαση της να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών αιφνιδιαστικά, οκτώ μήνες πριν την διεξαγωγή τους.
Ένα 24ωρο μετά την προκήρυξη των εκλογών η αστυνομία συνέλαβε έναν πρώην Εργατικό βουλευτή και νυν ανεξάρτητο, τον οποίο η Γκίλαρντ στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, και του απήγγειλε 150 κατηγορίες.
Πρόκειται για τον Κρεγκ Τόμσον, ο οποίος κατηγορείται πως, ως συνδικαλιστής, υπεξαίρεσε χρήματα του συνδικάτου του. Κάποια απ” αυτά μάλιστα δαπανήθηκαν σε ιερόδουλες.
Δυο μέρες μετά την κήρυξη των εκλογών, δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Γκίλαρντ ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται για «προσωπικούς λόγους» αλλά πρόσθεσαν, πως στηρίζουν την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.
Πρόκειται για την υπουργό Δικαιοσύνης Νίκολα Ρόξον, η οποία αν και παραιτείται από υπουργός θα παραμείνει βουλευτής έως τις εκλογές. Στον ανασχηματισμό που υποχρεώθηκε να κάνει η κα Γκίλαρντ τη θέση της καταλαμβάνει η Μαρκ Ντρέιφους.
Επίσης, παραιτήθηκε ο αρχηγός του κόμματος στη Γερουσία και υπουργός Ανώτατης Παιδείας και Επιστημών Κρις Έβανς. Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως τώρα υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν ενώ έγιναν και άλλες αλλαγές στην κυβέρνηση.
Οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους μπροστά στην Γκίλαρντ, που «έσπασε» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και έκλαψε.
Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως οι παραιτήσεις των δύο υπουργών αποτελούν πλήγμα για την κυβέρνηση Γκίλαρντ καθώς περνούν το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει πιθανότητες επανεκλογής.
Αν και στην Αυστραλία οι προεκλογικές εκστρατείες, συνήθως, έχουν διάρκεια όχι παραπάνω από ένα μήνα, μετά την ξαφνική ανακοίνωση της πρωθυπουργού για εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει οκτώ μήνες.enikos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου