22.2.13

Χάος από το νέο χιονιά στην Αμερική !

Μόλις δύο εβδομάδες μετά από τη μαζική χιονοθύελλα που έπληξε τη Νέα Αγγλία, μια άλλη μεγάλη καταιγίδα χτύπησε αρκετές πολιτείες στα κεντρικά της χώρας,.την Πέμπτη, αυτή τη φορά με ένα «μείγμα» από χιόνι, χιονόνερο και βροχή.

Η χιονοθύελλα προκάλεσε λευκό «μπλακ άουτ», αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στο Κάνσας, μια πολιτεία την οποία ο κυβερνήτης της, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το NBC. Πολλές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Κάνσας Σίτι ακυρώθηκαν.

Όπως ανέφερε το NBC, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες

Η καταιγίδα εκτείνεται σε μια περιοχή που κατοικείται από περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους ή σε 20 πολιτείες, από το βόρειο Τέξας έως τη Μινεσότα και από το ανατολικό Κολοράντο έως τη Βιρτζίνια. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η καταιγίδα κατευθύνεται προς τη περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

Οι πολιτείες που δέχτηκαν το κύριο βάρος της καταιγίδας ήταν, το Κάνσας, η Νεμπράσκα, η Αϊόβα και το Μισούρι, το οποίο ο κυβερνήτης επίσης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε περιοχές του Κάνσας το χιόνι που έπεσε έφτασε τα 30 εκατοστά. 

Ένα τμήμα του βόρειου Αρκάνσας χτυπήθηκε από παγωμένη βροχή. 

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια, και τα σχολεία έκλεισαν.

Πριν από δύο εβδομάδες μια τεράστια χειμωνιάτικη καταιγίδα σκέπασε με χιόνι μεγάλο μέρος της Νέας Αγγλίας, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου