6.2.13

Ο πιο γρουσούζικος γάμος στην ιστορία !!!

Στις 30 Μαΐου 1867 η πριγκίπισσα Maria del Pozzo della Cisterna παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Amedeo του Savoy και γιο του βασιλιά της Ιταλίας Vittorio Emanuele II.
Κανείς όμως δεν περίμενε οι βασιλικοί γάμοι να αμαυρωθούν με τόσα, σκανδαλωδώς πολλά τραγικά γεγονότα!

Η γρουσουζιά ξεκίνησε πριν από το γάμο, όταν η καμαριέρα, υπεύθυνη και για την γκαρνταρόμπα της νύφης κρεμάστηκε, κάνοντας την προληπτική πριγκίπισσα να παραγγείλει νέο νυφικό φόρεμα. Η ίδια η γαμήλια τελετή αναβλήθηκε δύο φορές. Ο αξιωματικός που πρωτοστατούσε στη γαμήλια πομπή από το παλάτι στην εκκλησία υπέστη ηλίαση και κατέρρευσε. Στη συνέχεια, ο φύλακας των πυλών του παλατιού βρέθηκε σε κοντινή απόσταση σε μια λίμνη αίματος αφού βρέθηκε με κομμένο το λαιμό.

Και οι ατυχίες δεν τελειώνουν εδώ! Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της γαμήλιας τελετής, ο κουμπάρος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, πιθανώς από λάθος χειρισμό του όπλου του που κατέληξε σε θανατηφόρο ατύχημα!

Παρά τις αναποδιές, η νύφη και ο γαμπρός δεν πτοήθηκαν και μετά το γάμο τους οδηγήθηκαν από μια πομπή οχημάτων, στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου επιβιβάστηκαν σε ένα τρένο για να φύγουν για το μήνα του μέλιτος. Κατά την πομπή ο υπάλληλος ο οποίος είχε συντάξει το συμβόλαιο γάμου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ ο άτυχος σταθμάρχης του σιδηροδρόμου έπεσε κάτω από τις ρόδες του γαμήλιου βαγονιού.

Ο βασιλιάς Vittorio Emanuele II, πεπεισμένος πλέον από την εξόφθαλμη κακοτυχία που έσπειρε η ένωση των βασιλικών οίκων, διέταξε να μην επιτραπεί σε κανέναν να επιβιβαστεί στο τρένο που επέβαιναν οι νεόνυμφοι και προσπάθησε απεγνωσμένα να επιστρέψει η πομπή στην ασφάλεια του παλατιού όσο πιο γρήγορα γινόταν. Αλλά δεν τα κατάφερε χωρίς απώλειες. Κατά την πομπή προς το παλάτι, ο βοηθός του βασιλιά πέθανε μετά από πτώση από το άλογό του.

Οι γαλαζοαίματοι έζησαν καλά αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε και το ίδιο για τους υπόλοιπους!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου