3.2.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Το σχολείο την εποχή της κρίσης ...

Ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση

Βρισκόμαστε  μπροστά σε μια «επιχείρηση» συνολικής αλλαγής του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση και στις ζωές μας. Η δομή της εκπαίδευσης, η κατεύθυνση, το περιεχόμενο, οι εργασιακές σχέσεις, οι μηδενικοί διορισμοί,  ο μισθός, η σύνταξη, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η κατάργηση της οργανικής θέσης, οι  κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα  οδηγούν στη  σημερινή τραγική κατάσταση της εκπαίδευσης.
Το δημόσιο σχολείο πορεύεται  αφυδατωμένο, σε ένα πλαίσιο  ασφυκτικό, ιεραρχικό, αντιπαιδαγωγικό. με δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, μαθητές που υποσιτίζονται και τη ζωή των εκπαιδευτικών  να βρίσκεται και αυτό το χρόνο στο μνημονιακό Καιάδα με την απειλή της αξιολόγησης – απόλυσης. Ετοιμάζουν ένα σύστημα αξιολόγησης, που αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών, εργαλείο απολύσεων και βαθμολογικής-μισθολογικής καθήλωσης.
Αντιστεκόμαστε  και ανατρέπουμε την πραγματικότητα;
Ελπίζουμε στην «ουτοπία» της μόρφωσης;

Η Αντιπρόταση Εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μεσσηνίας) καλεί εκπαιδευτικούς και  γονείς  στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη  6 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο  REX. Θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας Χρήστος Κάτσικας με θέμα: "Το σχολείο την εποχή της κρίσης"

τηλ. επικ. : 6976390430, 6977210336

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου