5.2.13

«Λούφα και παραλλαγή» ο Κιμούλης;

Από την «ιντελεκτουέλ» αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο Τάκη Θεοδωρόπουλο και την συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή με τις αναφορές στον Φουκώ και τον Ντέλέζ στα τέλη του Ιανουαρίου, ο Γιώργος Κιμούλης εμφανίζεται να είναι «φυγάς» για να αποφύγει τη σύλληψη για χρέη ύψους 200 χιλιάδων ευρώ προς το δημόσιο!

Κατά την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, οφείλει το ποσό των 200.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Η δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης καθώς ο ηθοποιός μέχρι και την 1η Φλεβάρη δεν είχε επικοινωνήσει με την εφορία για κάποιον διακανονισμό και έτσι ο φάκελος του πήγε αυτόματα στην εισαγγελία που αφού τον μελέτησε, εξέδωσε το ένταλμα.

Ο ηθοποιός βρίσκεται σε δυσμενή θέση και προσπαθεί να αποφύγει την σύλληψη, καθώς πλέον καταζητείται από την αστυνομία. Προ ημερών αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του Γιώργου Κιμούλη, αλλά και στο θέατρο «Αθηνών» την Παρασκευή 1 Φλεβάρη, όπου ανεβαίνει η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, ωστόσο, ο ηθοποιός δεν ήταν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ για να αποπληρώσει τα χρέη του στην εφορία.

Στο έργο «Συνέντευξη», ο Γιώργος Κιμούλης υποδύεται έναν πολεμικό ανταποκριτή, που, απαξιωμένος από την εφημερίδα του, αναγκάζεται να πάρει συνέντευξη από μία τηλεοπτική ηθοποιό διάττοντα αστέρα, την οποία υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα.

Οι υπεύθυνοι του θεάτρου την Παρασκευή, ενημέρωσαν τον κόσμο που είχε πάρει εισιτήρια πως η παράσταση ματαιώνεται λόγω αδιαθεσίας της πρωταγωνίστριας, της Δήμητρας Ματσούκα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός δεν πήγε στο θέατρο για να αποφύγει τη σύλληψη.

Και αυτό γιατί αποφεύγει την αυτόφωρη διαδικασία προς το παρόν, καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται, ώστε να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του και τελικά να μη βρεθεί με χειροπέδες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας Εσπρέσσο την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ο ηθοποιός μέχρι και το βράδυ της Κυριακής δεν είχε εντοπιστεί από τις αρχές, και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μέχρι να συλλέξει έστω ένα μέρος του χρηματικού ποσού, ώστε να μπορέσει να κάνει έστω κάποιον διακανονισμό με την εφορία.

Το 1996 ο Γιώργος Κιμούλης είχε ιδρύσει, όπως αρκετοί συνάδελφοί του, μια δραματική σχολή, την οποία ωστόσο έκλεισε μερικά χρόνια αργότερα. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ανεβάζοντας το έργο «Δον Ζουάν, η επιστροφή», πλαισιωμένος από έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Ταμίλα Κουλιέβα και η Φαίη Ξυλά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εσπρέσσο, οι συνεργάτες του δεν πληρώθηκαν ποτέ για αυτή την παράσταση, παρ’ όλο που ήταν πολύ επιτυχημένη εισπρακτικά και πολλοί αντιμετώπισαν βιοποριστικά προβλήματα καθώς υπολόγιζαν στην πληρωμή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Hurriyet: Η κρίση και τα τουρκικά σήριαλ «χτυπούν» το ελληνικό θέατρο Τα χρέη του Γιώργου Κιμούλη έγιναν θέμα και στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
«Για το ευρύ ελληνικό κοινό ήταν ο Αχιλλέας Λάμπρου, ο αριστερός οπλίτης που πρωταγωνιστούσε στην ταινία του 1984 "Λούφα και Παραλλαγή"», γράφει η τουρκική εφημερίδα για τον Κιμούλη. «Για άλλους», συνεχίζει το ρεπορτάζ της Αριάννας Φερεντίνου, «ήταν ο σύζυγος της αριστερής φοιτήτριας που πρωταγωνίστησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και τώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«Για τους θεατρόφιλους», γράφει η Hurriyet, «ο Κιμούλης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του».
Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στο ένταλμα σύλληψης για τα χρέη του Γ.Κιμούλη προς το δημόσιο.

«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει η Hurriyet, «ο Κώστας Αρζόγλου, ένας άλλος χαρισματικός ηθοποιός, αποκάλυψε ότι μπορεί να χάσει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο προς την τράπεζα. Όπως πολλοί άλλοι ηθοποιοί, χρηματοδοτούσε τη δουλειά του στο θέατρο δουλεύοντας σε τηλεοπτικές σειρές. Αυτές έχουν πλέον αντικατασταθεί από φθηνότερες τουρκικές παραγωγές και επιπλέον, ο Αρζόγλου είναι απλήρωτος τρία χρόνια για δουλειές του σε μεγάλο κανάλι».
«Μπορούν να τα πάρουν όλα εκτός από το ταλέντο μου», φέρεται να λέει ο Κ.Αρζόγλου. Ένα από τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση είναι αυτό του ηθοποιού, συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα και επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τους περίπου 4.000 εγγεγραμμένους ηθοποιούς ποσοστό 80% είναι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι.

«Τα φθηνότερα τουρκικά σήριαλ και η πτώση της διαφήμισης έκλεισαν τις πόρτες για τους Έλληνες ηθοποιούς οι οποίοι έχασαν την κεντρική πηγή από την οποία αντλούσαν τα εισοδήματά τους. Ένας νέος τύπος ηθοποιού έχει γεννηθεί, αυτός που είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε παράσταση χωρίς πληρωμή, απλώς και μόνο για να μείνει εντός του επαγγέλματος», καταλήγει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου