16.2.13

Ο δορυφόρος… καταγράφει θηράματα και επιβλαβή!


Ηλεκτρονικό  πρόγραμμα καταγραφής διαφόρων ειδών πανίδας, καθώς και επιβλαβών με κύριο την αλεπού που παρουσιάζει πανελλαδικά αρκετά κρούσματα λύσσας, υλοποιείται  αυτή την εποχή και στην Ηλεία, με συντονισμό από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Αν και το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα με  εποπτεία από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα “kinigetikanea.gr” , η Γ’ ΚΟΠ είναι η μόνη Ομοσπονδία που εφαρμόζει το πρόγραμμα μέσω της υπερσύγχρονης τεχνολογίας του συστήματος  διαχείρισης , που διαθέτει πλέον στο στόλο των οχημάτων της θηροφυλακής Πελοποννήσου.

Ήδη οι θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού έχουν αναλάβει την καταγραφή των πληθυσμών λαγών, αλεπούς , κουναβιών καθώς αγριόχοιρου στη διάρκεια των περιπολιών τους, η οποία θα γίνει τέσσερις φορές εντός του Φεβρουαρίου, ενώ κάτι ανάλογο θα σημειωθεί  και τον ερχ. Αύγουστο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρώτης καταγραφής που έγινε στον Κ.Σ. Αρχ. Ολυμπίας όπου σύμφωνα με όσα ανάφερε στα “kinigetikanea.gr” ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Αναστούλης, έγιναν  αντιληπτοί τη νύχτα πέντε αγριόχοιροι εντός του καταφυγίου της Φολόης.

Οι κατηγορίες που γίνεται η καταμέτρηση των άγριων ειδών είναι σε δασικές εκτάσεις, σε γεωργικές καλλιέργειες, σε θαμνώδεις εκτάσεις καθώς και σε περιαστικούς χώρους, ενώ θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.

«Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα αποτύπωση των περιοχών ενδημίας των θηραματικών ειδών, δίνοντας μας την δυνατότητα παρακολούθησης της πυκνότητας και της διακύμανσης αλλά και της αλληλεπίδρασης των πληθυσμών τους» ανάφερε στα“kinigetikanea.gr” ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Κώστας Μαρκόπουλος .
kinigetikanea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου