1.2.13

Εκλογές στην Αυστραλία με ...άρωμα Ελλάδας !

Αμετάβλητη αναμένεται να είναι η «ελληνική παρουσία» στο αυστραλιανό κοινοβούλιο μετά τις εθνικές εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και οι τρεις ομογενείς βουλευτές (Μαρία Βαμβακινού και Στάθης Γεωργανάς με το Εργατικό Κόμμα και Σόφη Πανοπούλου-Μιραμπέλα) πρόκεται να επανεκλεγούν. Θεωρείται, επίσης, βέβαιη η παρουσία του Φιλελεύθερου Θανάση Συνοδινού και του ανεξάρτητου Νίκου Ξενοφώντα στη γερουσία. Ώστόσο, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν και άλλες ελληνικές υποψηφιότητες, ποιες και πόσες πιθανότητες επανεκλογής θα έχουν.

Στο μεταξύ, μια μέρα μετά τον αιφνιδιασμό του αυστραλιανού λαού και της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρωθυπουργό, με την ανακοίνωση εκλογών την 14η Σεπτεμβρίου, το θέμα που κυριαρχεί στην αυστραλιανή επικαιρότητα είναι το σκάνδαλο του πρώην Εργατικού βουλευτή και νυν ανεξάρτητου Κρεγκ Τόμσον, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι από την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας με βαρύ κατηγορητήριο για απάτη κατά συρροή.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τόμσον αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους να μην προσεγγίσει καμία από τις γυναίκες που, κατά το κατηγορητήριο είχε σεξουαλική επαφή, και να ενημερώνει τις αρχές 24 ώρες πριν κάθε ιδιωτικό ταξίδι του στο εξωτερικό ή εντός της Αυστραλίας - εξαιρούνται τα ταξίδια που θα κάνει με τη βουλευτική ιδιότητά του. Βαρύνεται με 150 κατηγορίες για παράνομη χρήση της υπηρεσιακής πιστωτικής κάρτας του (όταν ήταν γραμματέας συνδικάτου) ακόμη και για σεξ επί πληρωμή, κατηγορίες τις οποίες διαψεύδει έντονα από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 Ο Τόμσον και ο συνήγορός του αφήνουν να εννοηθεί, ότι οι κατηγορίες είναι αστείες, ανατρέψιμες, καθώς και ότι ο διωγμός του οφείλεται στην προσπάθεια πρώην συναδέλφων του να τον καταστρέψουν πολιτικά και προσωπικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου