1.2.13

ΕΔΕ για τον ...Κατσικοπόλεμο των Λιμενικών στο Αιγαίο ! Βίντεο

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube με τον τίτλο"Κατσικοπόλεμος 2", όπου απεικονίζεται ένας ένστολος λιμενικός σε υπηρεσία να στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους και πυροβολεί κατσίκια που βόσκουν σε νησάκι έξω από τη Σκόπελο, ενώ σήμερα οι Λιμενικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διετάχθη ΕΔΕ κατόπιν εντολής του κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου το οποίο πλέει στα νερά του κόλπου "Πλανήτης" στη νήσο Κυρά Παναγιά που βρίσκεται στον πυρήνα του προστατευόμενου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων.

Ένστολος λιμενικός σε υπηρεσία στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους, σηκώνει το όπλο του τύπου FAL και πυροβολεί έξι φορές προς την πλαγιά του νησιού. Κοπάδια από κατσίκες που κατοικούν σε αυτό τρέχουν να σωθούν από τις σφαίρες που σκάνε δίπλα τους. Συνάδελφοί του που επιβαίνουν στο σκάφος, τον περιπαίζουν για την αστοχία του.
Η ανακοίνωση από το Λιμενικό 
Αναφορικά με την ύπαρξη των δύο (02) βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με τίτλο «katsikopolemos», κατόπιν εντολής του κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. με έδρα το Βόλο προκειμένου διακριβωθεί η ταυτότητα των στελεχών του Λ.Σ. που επέβαιναν στο εικονιζόμενο πλωτό Λ.Σ., ο ακριβής τόπος και χρόνος του περιστατικού και εν συνεχεία ασκηθεί ο ανάλογος πειθαρχικός έλεγχος στα εμπλεκόμενα στελέχη.

Κατά λόγω αρμοδιότητος η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης με την παράλληλη ενημέρωση της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου