5.2.13

Την Επιστράτευση των Ναυτικών αποφάσισε η κυβέρνηση !

Σε ισχύ από τις 6 τα ξημερώματα !

Την επιστράτευση των πληρωμάτων των πλοίων αποφάσισε η κυβέρνηση, ξεκινώντας άμεσα τη διαδικασία επίδοσης φύλλων πορείας. Η επιστράτευση θα ισχύσει από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μουσουρούλης τόνισε: «Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών. Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις. Όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ, η οποία ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνουν περιθώρια για διάλογο» είπε ο κ. Μουσουρούλης.

Ο υπουργός επανέλαβε τις λύσεις που έδωσε σε συγκεκριμένα αιτήματα της ΠΝΟ, όπως την καταβολή των δεδουλευμένων σε δύο δόσεις, καθώς και την ανεξαρτησία του Οίκου Ναύτου -τον φορέα υγειονομικής περίθαλψης των ναυτικών- αλλά και την αυτοτέλεια του γραφείου ευρέσεως εργασίας.

Οι ναυτεργάτες ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλουν, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών».

Ζητούν, επίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου