7.2.13

Ο Γερμανός ..." ΕΣΦΑΞΕ" τον Καραμανλή !

Ενας Γερμανός σκόρπισε... χαμόγελα χθες στην Ιπποκράτους! Ο λόγος, φυσικά, για τον Πέερ Στάινμπρουκ, τον υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία, ο οποίος τόσο μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο, όσο και αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη γερμανική πρεσβεία, έσπευσε να... απαλλάξει το ΠΑΣΟΚ από την ευθύνη για την κρίση, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά ως υπαίτιους για τον εκτροχιασμό της κατάστασης την κυβέρνηση Καραμανλή.

 Και μια και ο λόγος για... φωτογραφίες, αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Στάινμπρουκ βρέθηκε χθες στην αίθουσα του υπουργείου Οικονομικών με τα πορτρέτα όλων των πρώην υπουργών, το βλέμμα του έμεινε καρφωμένο για μερικές στιγμές στις φωτογραφίες των «γαλάζιων» Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Παπαθανασίου. Σύμπτωση; 

Χρειαζόμαστε φορο-ντετέκτιβ!

Σημειωτέον ότι η χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα και το επιτελείο του επεφύλασσε μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη έκπληξη στον υποψήφιο καγκελάριο. Οπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, στην περιστολή των κρατικών δαπανών τα πάμε περίφημα, αλλά στη συλλογή εσόδων μένουμε... μετεξεταστέοι!
Οσον αφορά τις δαπάνες, ο Γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την υιοθέτηση αυτόματου μηχανισμού, ο οποίος χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου», όταν οι δείκτες δείχνουν πιθανή υπέρβαση. Από την άλλη, η έκπληξή του για την εικόνα της φορολογικής διοίκησης ήταν σίγουρα δυσάρεστη. Τόνισε μάλιστα πως η συλλογή φορολογικών δεδομένων παραμένει προβληματική και σχεδόν αποτελεί έργο... ντετέκτιβ να διαπιστώσει κανείς, για παράδειγμα, ποιος έχει μεταφέρει την έδρα της επιχείρησής του στο εξωτερικό, εννοώντας τις εξωχώριες (offshore) εταιρείες.
Η ικανή ομάδα του υπουργού Οικονομικών
Πάντως, ο Π. Στάινμπρουκ επικαλέστηκε την πείρα του ως πρώην υπουργού Οικονομικών, δηλώνοντας πως γνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η θέση που κατέχει ο Γ. Στουρνάρας. Αναγνώρισε δε ότι ο Ελληνας υπουργός «έχει συγκροτήσει μια πολύ ικανή ομάδα που επιχειρεί να περάσει το πλοίο από τον κάβο».
Η αναφορά στην «ομάδα» του υπουργείου Οικονομικών έδωσε την κατάλληλη... πάσα στον Γ. Στουρνάρα να στείλει ένα μήνυμα: «Αποδείξαμε πως εμείς, ως οικονομικό επιτελείο που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, μπορούμε και συνεργαζόμαστε με άψογο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλα υπουργεία ίσως να μην ισχύει το ίδιο....e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου