7.2.13

Πήραν " Κεφάλια " στην ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Της Μαρίας Νίκα
Οριστική απόλυση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας για τον διευθυντή του καταστήματος στη Μεσσήνη, Νίκο Σαρδέλη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την άσκηση λάθος πιστωτικής πολιτικής που ζημίωσε την οργάνωση. 
Με την ίδια κατηγορία αποφασίστηκε να επιβληθούν ποινές, αλλά πολύ μικρότερες, και στους διευθυντές άλλων καταστημάτων της Ένωσης.
Συγκριμένα, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ που έγινε προχθές το βράδυ, αποφασίστηκαν επίσης οι εξής ποινές: Ένας μήνας στέρησης αποδοχών για τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, διευθυντή στο κατάστημα του Μελιγαλά. Επίπληξη στον Γιώργο Καφαντάρη, διευθυντή του καταστήματος στην Πύλο και προθεσμία να εισπράξει χρήματα που οφείλουν πελάτες στην Ένωση.
Προσωρινή απόλυση τριών μηνών στον Γρηγόρη Κίτσο, διευθυντή του καταστήματος στα Φιλιατρά.
Σε εκκρεμότητα είναι η υπόθεση του Ηλία Γαλάνη, διευθυντή του καταστήματος στην Κυπαρισσία. Για τον κ. Γαλάνη, όπως δήλωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Κατσούλης, δεν έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία, ωστόσο αναμένεται να απολογηθεί και ο γεωπόνος του καταστήματος, πράγμα το οποίο μάλλον θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Επίσης την άλλη εβδομάδα αναμένεται και η απολογία της προϊσταμένης του τμήματος εμπορίας στη Θουρία.
Οι διευθυντές της ΕΑΣ είχαν κληθεί σε απολογία, με βάση το πόρισμα ορκωτών ελεγκτών από πρόσφατο διαχειριστικό έλεγχο σε όλα τα καταστήματα.
Η κατηγορία που τους απευθύνθηκε από το Δ.Σ. ήταν, όπως σημείωσε ο κ. Κατσούλης, ότι «με την πιστωτική πολιτική, όπως την εφάρμοσαν, ζημιώθηκε η οργάνωση και δεν κατοχύρωσαν τα συμφέροντα του συνεταιρισμού, οπότε από αυτή τη διαδικασία ο συνεταιρισμός έφτασε σε σημείο να μη μπορεί να εισπράξει οφειλές από πελάτες.
Η οδηγία του Συμβουλίου ήταν να πιστώνονται όσοι πελάτες είχαν σχέση με το συνεταιρισμό, γιατί έχουν επιδοτήσεις, ΦΠΑ, προϊόντα τα οποία περνάνε μέσα από το συνεταιρισμό. Είναι ξεκάθαρη η οδηγία.
Όλες οι μεγάλες εταιρείες που έχουν πιστωθεί, είναι εκτός αυτής της διαδικασίας. Είναι οφειλές για τις οποίες δεν είχαν παρθεί διασφαλίσεις».
Ο κ. Κατσούλης έκανε λόγο και για ποινικά αδικήματα, αναφέροντας: «Υπάρχουν και ποινικά αδικήματα, αυτά βέβαια δεν είναι δική μας δουλειά, το πόρισμα έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, ας επιληφθεί η δικαιοσύνη».
Από την πλευρά του ο Νίκος Σαρδέλης, διευθυντής στο κατάστημα της Μεσσήνης και προσφάτως παραιτηθείς από τη θέση του αν. γενικού διευθυντή της οργάνωσης, μας είπε χθες ότι η ίδια πιστωτική πολιτική εφαρμοζόταν εδώ και 15 χρόνια και πως το σύστημα ήταν online, οπότε όλα ήταν γνωστά. Σημείωσε ότι «ποτέ δεν μας είπαν ότι δεν κάναμε κάτι σωστά», ενώ παρατήρησε ότι υπήρχαν ισολογισμοί και γίνονταν έλεγχοι από ορκωτούς. Είπε ακόμη ότι τα ανοιχτά υπόλοιπα στην ΕΑΣ είναι 4 εκ. ευρώ, ενώ στο κατάστημα της Μεσσήνης είναι 190.000 ευρώ και κατέληξε: «Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη». ΘΑΡΡΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου