5.2.13

Διεθνής Αμνηστία: Τα προβλήματα δεν λύνονται με Photoshop

Η «Διεθνής Αμνηστία», οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν αμέσως τις καταγγελίες για βασανιστήρια στους τέσσερις κρατούμενους για τη ληστεία στο Βελβεντό, Κοζάνης.
Ο υποδιευθυντής της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Μάρεκ Μαρζίνσκι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις “επανειλημμένες καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την Ελληνική Αστυνομία.”
Σχολιάζοντας το φωτομοντάζ στις φωτογραφίες των κρατουμένων η Διεθνής Αμνηστία λέει πως σε μια περίπτωση το πρόσωπο του ενός φαινόταν αφύσικα επίπεδο για να κρυφτούν οι μώλωπες, ενώ άλλη φωτογραφία είχε ανοίξει τόσο πολύ η φωτεινότητα που τα μαλλιά του υπόπτου είχαν γίνει από καφέ, ξανθά.
“Εν τούτοις, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είπε ότι η παρέμβαση ήταν απαραίτητα για να μπορούν να αναγνωριστούν οι ύποπτοι”, λέει η οργάνωση.
“Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να εξαφανίσουν τα προβλήματα τους με  Photoshop. Αυτή η κουλτούρα ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει”, είπε ο Μαρζίνσκι καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενδελεχή και ανεξάρτητη έρευνα, ώστε να οδηγηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου