21.3.13

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Προκαλεί το ΚΚΕ για το 1821!!!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !
Όπως πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, το ΚΚΕ διοργανώνει αύριο Παρασκευή στην πλατεία Αγίων Αποστόλων «πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην επανάσταση  της 25ης Μαρτίου του 1821».
Προφανώς, η όλη εκδήλωση θα κινηθεί στο πνεύμα της κατάπτυστης ανακοίνωσης των «εκπαιδευτικών» (ινστρουχτόρων) του ΠΑΜΕ, με τον τίτλο «Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν», που υποστηρίζει ότι «είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821», αμφισβητεί τον εθνικό ρόλο της Εκκλησίας και την συμβολή της στον αγώνα, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επανάσταση ήταν «ταξική» κι όχι εθνική! Επιλέξαμε να μην τους απαντήσουμε. 
Ας τους απαντήσουν αντί ημών οι ίδιοι οι ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα:

Στρατηγός Μακρυγιάννης:
«Και είπαν οι άθρησκοι, σπορά της εβραιουργιάς, που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μην μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν. Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια».

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:
«Σαν μια βροχή ήρθε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι γραμματισμένοι και οι έμποροι, όλοι συμφωνήσαμε στον ίδιο σκοπό και κάναμε την Επανάσταση. Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμίαν από όσας γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών τους είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο πλέον δίκαιος. Ήτον έθνος με άλλον έθνος».

Αλέξανδρος Υψηλάντης:
«Είναι καιρός να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον και να υψώσωμεν το σημείον, δι' ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν».

(ΥΓ) 2: Εφόσον είναι δεδομένο ότι θα αμφισβητηθεί επισήμως από το ΚΚΕ ο ρόλος της Εκκλησίας στην Επανάσταση, οφείλει να πάρει θέση ο τοπικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναμένουμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου