22.3.13

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ-Γυναίκα με 95% τύφλωση την βάζουν και δουλεύει νυχτερινές βάρδιες

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ !!!
Το πληροφορηθήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να πιστέψουμε πως υπάρχει τέτοια προκλητική αδιαφορία για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. 
Το ερευνήσαμε λοιπόν και τα αποτελέσματα είναι περισσότερο εξοργιστικό, απ' όσο περιμέναμε.
Πρόκειται για εργαζόμενη που ουσιαστικά είναι τυφλή κι όμως οι προϊστάμενοί της συνεχίζουν να την εκθέτουν σε εργασιακό περιβάλλον που άθελά της μπορεί να προκαλέσει μύρια προβλήματα και κινδύνους! Θα σκεφθείτε πως οι ιδιώτες επιχειρηματίες είναι ανάλγητοι και δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο το κέρδος.
Κι όμως δεν πρόκειται για εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Αντιθέτως δουλεύει στον χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»!
Η κοπέλα αντιμετωπίζει για εικοσιπέντε και πλέον χρόνια πρόβλημα όρασης, που συνεχώς επιδεινώνεται. Ετσι κατά την τελευταία εξέταση από ειδική επιτροπή του ΙΚΑ, εξακριβώθηκε πως το ποσοστό τύφλωσης έχει φθάσει το 95% «χρήζει βοήθειας και συμπαράστασης ετέρου προσώπου» , όπως αναφέρεται (δηλαδή χρειάζεται συνοδό) και χαρακτηρίζεται ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΥΦΛΗ.
Θέλετε να μάθετε πως αντέδρασαν οι υπεύθυνοι όταν τους ζήτησε να μην κάνει νυχτερινές βάρδιες στο πόστο της (ναι δουλεύει και νύχτες);
Σύμφωνα με καταγγελίες την απείλησαν πως εάν δεν βρισκόταν στην θέση της «θα την περνούσαν πειθαρχικό»!
Και η δικαιολογία που επικαλούνται είναι πως δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό οπότε δεν μπορεί να κάνει...κοπάνες.
Ανήκουστο, εξοργιστικό, παράλογο, απάνθρωπο, όπως και να το χαρακτηρίσετε μάλλον δεν θα υπερβάλετε. Κι όμως πραγματικό, θα συμπληρώσω.
Μια γυναίκα με αποδεδειγμένα τεράστια προβλήματα υγείας να εργάζεται κάτω από συνθήκες που μπορεί να την καταστήσουν επικίνδυνη από ένα αθέλητο σφάλμα και κανείς να μην ενδιαφέρεται.
dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου