14.3.13

Ζητιάνος κυκλοφορούσε .... με Audi A8 !!!


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί των Χανίων, οι οποίοι πηγαίνοντας να ελέγξουν επαίτη σε δρόμο της πόλης, τον είδαν να φεύγει και να μπαίνει σε ένα ακριβό αυτοκίνητο.

Το περιστατικό έγινε χθες σε κεντρικό δρόμο της πόλης των Χανίων και στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης απομάκρυνσης όλων των επαιτών η οποία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να προσαγάγουν τον "επαίτη" , μόλις τον είδαν να μπαίνει στο μαύρο αυτοκίνητο Audi A8 - με αριθμό κυκλοφορίας απο την Βουλγαρία - τον σταμάτησαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Εκεί διαπιστώθηκε πως πρόκειται για Βούλγαρο Ρομά, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον τόπο κατοικίας του απάντησε πως .....διαμένει στα.....παγκάκια !!!!

Το ακριβό αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστεί και να διαπιστωθεί εαν ο "επαίτης" το κατείχε νόμιμα.

Στο μεταξύ το περιστατικό αυτό, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για την δράση οργανωμένων κυκλωμάτων "ζητιάνων" που θησαυρίζουν απο την συμπόνοια των συνανθρώπων τους.

Να σημειωθεί πως απο την Δευτέρα που ξεκίνησε σε πλήρη εφαρμογή απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων η επιχείρηση απομάκρυνσης των ζητιάνων, έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο περισσότερα απο 30 άτομα, ανδρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων.

Οι αστυνομικοί, είτε περιπολούν με δίκυκλα, είτε πεζοί, είτε με αυτοκίνητα, μόλις εντοπίσουν κάποιον επαίτη, σε πλατεία, πεζοδρόμιο ή φανάρια, αμέσως τον προσαγάγουν και εναντίον του υποβάλλεται μήνυση για επαιτεία.

Ήδη - μέσα σε αυτές τις λίγες ημέρες - έχει φανεί αισθητή διαφορά σε μιαν απαράδεκτη εικόνα που είχε παγιωθεί εδώ και χρόνια στην πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αποσκοπεί στο να παγιωθεί αυτή η τακτική και να μην υπάρχει η παραμικρή ανοχή στην επαιτεία, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανηλίκων.Flashnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου