22.3.13

Σουηδοί Δημοσιογράφοι στον Δήμο Πύλου - Νέστορος !

Δημοσιογράφοι ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων από τη Σουηδία και τη Δανία επισκέφτηκαν την Πύλο, στα πλαίσια προγραμματισμένου fam trip, το οποίο έχει διοργανώσει η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino.

Η επίσκεψή τους αποβλέπει στη γνωριμία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από τα άρθρα τους, την ιστορία, τον πολιτισμό, το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και τη γαστρονομία της περιοχής.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το Νιόκαστρο της Πύλου, το κάστρο της Μεθώνης και τις επόμενες ημέρες θα ξεναγηθούν και σε άλλα αξιοθέατα του Δήμου.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς οι σχέσεις του Δήμου με τη Σουηδία είναι ιδιαίτερα θερμές. Αναφέρθηκε στον σπουδαίο Πύλιο Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, τον οποίο και τίμησαν στην Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Ολυμπιάδα του 1912.

Οι επισκέπτες γεύτηκαν τοπική παραδοσιακή κουζίνα και ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος και η Εμβληματική Κοινότητα της Κορώνης για τη διαφύλαξη και προώθηση των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής, ως άυλο πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας.

Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν για τη θερμή φιλοξενία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιδανικό προορισμό ο οποίος συνδυάζει πολλά προτερήματα και καλύπτει κάθε προτίμηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου