23.3.13

«Ναυάγιο» της Εθνικής κόντρα με Βοσνία !

«Ναυάγιο» στη Ζένιτσα η εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» από τη Βοσνία με 3-1 στο πλαίσιο του 7ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. 
Ο Τζέκο στο 29΄,54΄ και ο Ιμπίσεβιτς στο 36΄ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, που είναι, πλέον, το μεγάλο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνει στη Βραζιλία. Το γκολ της Ελλάδας πέτυχςε στο 92΄ Ο Γκέκας.

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την πρώτη της ήττα στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, διότι πολύ απλά δεν ανταποκρίθηκε στη σημασία του αγώνα. Χωρίς την παραμικρή ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο, με τρομερά κενά στο κέντρο της άμυνας και χωρίς «νεύρο» στο παιχνίδι της γνώρισε τη «βαριά» ήττα από τη Βοσνία, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον Εντίν Τζέκο. Ο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι έκανε...πάρτι στην άμυνα της εθνικής και με δύο γκολ στο 29΄ και 54΄ με ισάρθιθμες κεφαλιές ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Σούσιτς.

Πλέον, τα πράγματα για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την απευθείας πρόκριση δυσκόλεψαν πάρα πολύ και θα πρέπει να περιμένει «δώρα» από άλλες ομάδες, σε συνδυασμό με δικές της νίκες, στα υπόλοιπα ματς των προκριματικών για να περάσει στην κορυφή του ομίλου. Ρεαλιστικός στόχος είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης, σαφώς πιο εφικτός, δεδομένης και της ισοπαλίας που παραχώρησαν σήμερα οι Σλοβάκοι στους Λιθουανούς (1-1).

Το ματς στη Ζένιτσα ξεκίνησε με τη μεγάλη επέμβαση του Καρνέζη στην καρφωτή κεφαλιά του Βράνιες, μετά το κόρνερ του Μισίμοβιτς (6ο λεπτό). Για περίπου 20 λεπτά η εθνική ισορρόπησε το ματς, αλλά στην πρώτη εναέρια μάχη στα καρέ της «γαλανόλευκης» ο Τζέκο ήταν νικητής και στο 29΄ άνοιξε το σκορ. Τα πράγματα έγιναν...βουνό, επτά λεπτά αργότερα όταν ο Τζαβέλλας έκανε ανόητο πέναλτι στον Μούιτζα. Ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Μισίμοβιτς, αλλά στην επαναφορά και μετά από προσπάθεια να διώξει ο Τζαβέλλας βρήκε στον Ιμπίσεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Η είσοδος του Γκέκα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε τίποτα απολύτως στην εικόνα της εθνικής, η οποία «παρέδωσε τα όπλα» στο 54΄, όταν ο Τζέκο με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, και το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα ήταν να μειώσει με τον Γκέκα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Κατσουράνης - Λούλιτς

Οι συνθέσεις:

ΒΟΣΝΙΑ (Σαφέτ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84΄ Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούγιανιν (79΄ Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84΄ Στεφάνοβιτς), Τζέκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (46΄ Γκέκας), Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης (58΄ Μανιάτης), Καραγκούνης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (73΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου