30.3.13

ΤΟ ΑΛΤΕΡ ....οι Κουρήδες ...και η Αλήθεια !!!

Το «Βάλαμε τους Κουρήδες φυλακή», πουλάει και κόβει εισιτήρια…


- Η δικαστική απόφαση αλλάζει τα όσα ισχύουν στις ΑΕ;

-Η φυλακή έλυσε το πρόβλημα;   

- Ως απλώς μέτοχος σε AE  έχεις ευθύνη;

- Έχουν ποινική ευθύνη όσοι δεν συμμετείχαν ποτέ στη διοίκηση της εταιρείας;

- Στην περίπτωση της Κυπριακής Λαϊκής τράπεζας, φέρουν ευθύνη για τις αποφάσεις της διοίκησης οι χιλιάδες μέτοχοι;

- Όποιος χρωστάει πάει φυλακή, είναι το νέο δίκαιο που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα.
Η ιστορία γνωστή και πολυπαιγμένη, και οι πέτρες γνωρίζουν στην Ελλάδα ότι εκδότες- καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, πολιτικοί μαζί με κάποιους δικαστές και εισαγγελείς έβαλαν το χεράκι τους να οδηγηθεί η χώρα εδώ που έφτασε....
...Το έργο είχε ως εξής, οι μεν πρώτοι κάλυπταν τους «λαδιάρηδες»  πολιτικούς, οι δε δεύτεροι κωλυσιεργούσαν διάφορες υποθέσεις διαφθοράς και με τον τυποκτόνο νόμο φίμωναν μέχρι εξαντλήσεως τις ελεύθερες φωνές. 
Αλήθεια πως αισθάνονται σήμερα που πολιτικοί οδηγούνται στη φυλακή;
Κάποιες θαρραλέες φωνές τα έλεγαν αλλά οι πολιτικοί απειλούσαν με αγωγές και οικονομική εξόντωση τα ΜΜΕ. 
Πλέον ο τρόπος άλλαξε είναι γνωστό ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν χρέη, μεταξύ αυτών και ΜΜΕ, όποιος χρωστάει πάει φυλακή, είναι το νέο δίκαιο που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα. Τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για τα χρέη και σε αυτό δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση καθώς μετά τις τελευταίες αποφάσεις της δικαιοσύνης εκτός από τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ  και τους  διευθύνοντες συμβούλους, μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος ο οποιοσδήποτε.  
Το σήριαλ με το Άλτερ είναι αρκούντως διδακτικό, με τον τίτλο να είναι εντυπωσιακός 
«Βάλαμε τους Κουρήδες φυλακή», πουλάει και κόβει εισιτήρια…
Η ιστορία γνωστή, όπως της Ελλάδας, ένα κανάλι οδηγήθηκε στην καταστροφή και στο κλείσιμο αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες, αλλά και μια «φωνή» λιγότερη…    
Τι έγινε σε αυτήν την ιστορία: 
 Ένας εισαγγελέας όπως είχε υποχρέωση και καθήκον άσκησε δίωξη στον κ. Γιαννίκο, μέτοχο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΛΤΕΡ, καθώς και στον γενικό διευθυντή του σταθμού που είναι υπεύθυνοι βάση του νόμου για τις Α.Ε.
Στη συνέχεια η έρευνα επεκτάθηκε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, καθώς και σε δυο άτομα που όλοι από τους παραπάνω ήταν μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ του σταθμού.
Εδώ ξεκινάνε τα ερωτηματικά που δεν αφορούν, μόνο τους Κουρήδες αλλά και όσους συμμετέχουν σε ΔΣ εταιρειών.
Έχουν ποινική ευθύνη όσοι δεν συμμετείχαν ποτέ στη διοίκηση της εταιρείας;
Ως απλώς μέτοχος έχεις ευθύνη;
Στην περίπτωση του ΆΛΤΕΡ οι Κουρήδες ήταν απλοί μέτοχοι και από το 2000 που το ΑΛΤΕΡ πουλήθηκε στον Αθανασούλη της altec δεν συμμετείχαν στη διοίκηση του.
Δηλαδή για παράδειγμα στην περίπτωση της Κυπριακής Λαϊκής τράπεζας, φέρουν ευθύνη για τις αποφάσεις της διοίκησης οι χιλιάδες μέτοχοι;
Η «ποινή» που πληρώνουν είναι τα λεφτά που χάνουν. Για τα δάνεια-που όπως ακούγεται έδινε ή διέγραφε η διοίκηση- έχουν ευθύνη τα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ ή χιλιάδες μέτοχοι;   
Οι πληροφορίες που καταφθάνουν τους τελευταίους μήνες από την Τρόικα είναι ότι θέλουν «πάση θυσία» να ελέγξουν την ενημέρωση στην Ελλάδα. Στην αρχή τα κατάφεραν καθώς τα συστημικά ΜΜΕ, με πολλά χρέη και εξαρτήσεις με το τραπεζικό σύστημα ήταν εύκολος στόχος.
Σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς έκαναν τα στραβά μάτια και συνέχισαν το δανεισμό σε άλλα ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά έκλεισαν τη στρόφιγγα και τα οδήγησαν σε λουκέτο.
Όσοι έχουν κλέψει να πάνε φυλακή! Ακόμα και αν λέγονται Κουρήδες! 
Έχουν κλέψει;     
Αυτό είναι διαφορετικό από το να θέλεις να στείλεις μήνυμα τρομοκράτησης σε όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ ώστε να κλείσουν τα μάτια μπροστά στην εθνική, οικονομική και πολιτιστική συμφορά που έρχεται στον τόπο τους ξένους τοκογλύφους... γιατί φοβούνται μην καταλήξουν στη φυλακή για χρέη προς το δημόσιο!
Χωρίς τραπεζικό δανεισμό και με κουρεμένη τη διαφήμιση πόσες επιχειρήσεις ΜΜΕ θα αντέξουν;
Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν μπορούν πληρώσουν μισθούς, πως είναι δυνατόν να πληρώνει ΦΜΥ, την περίοδο που μάλιστα είναι κλειστές και που στο ταμείο του δεν υπάρχει ευρώ. Και την ίδια ώρα το ίδιο το κράτος να οφείλει δισεκατομμύρια…
Στην περίπτωση του ΑΛΤΕΡ, όπως λέει ο ίδιος ο Γιώργος Κουρής,  τους λίγους μήνες που είχε λειτουργήσει το κανάλι, δούλεψε γιατί «ο... αφελής πούλησε κοψοχρονιά 2 ακίνητα στην Κεφαλονιά, εισέπραξε 10 εκατομμύρια ευρώ και ό ανόητος τα έβαλε στο κανάλι στην αγωνιώδη του προσπάθεια για να το σώσει και να μην μείνουν στο δρόμο 700 οικογένειες.»
Υπάρχουν απαντήσεις ξεκάθαρες, αν έκλεψαν; 
Αν φέρουν ευθύνη ως μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ; Η δικαστική απόφαση αλλάζει τα όσα ισχύουν στις ΑΕ;  
Μετά από δύο χρόνια ανακάλυψαν ότι φταίνε και οι Κουρήδες; 
Αυτό είναι το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον που θέλει η κυβέρνηση; Μήπως θα έπρεπε νωρίτερα να βοηθούσαν την εταιρεία να λειτουργήσει, ώστε να εισπράξουν και τις οφειλές και οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά;
Η φυλακή έλυσε το πρόβλημα;    
Βέβαια αν τους άφηναν ελεύθερους μάλλον θα... ξαναέκαναν τα ίδια, όταν οι ίδιοι δεν είναι ούτε μέλη στο ΔΣ του ΑΛΤΕΡ, ο Γιαννίκος είναι στη φυλακή και το κανάλι κλειστό εδώ και 2 χρόνια! 

 * ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ...ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ !!
Με δύο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  αθώοι για τα χρέη  του ΑΛΤΕΡ στο ΙΚΑ  ....Προφυλάκιση  από ανακριτή για τα χρέη του ΑΛΤΕΡ στην Εφορία !!!

 ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!
newpost

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου