15.3.13

Εκτός Πελοποννήσου τα σκουπίδια της Τρίπολης από σήμερα

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, επιτρέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός των ορίων της περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Τρίπολη από τα σκουπίδια που έχουν πλημμυρίσει την πόλη και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα εκδόθηκε και υγειονομική διάταξη από το υπουργείο Υγείας, ύστερα από έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη την Πέμπτη στην Αρκαδική πρωτεύουσα και διαπίστωσε την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία από τους τόνους απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους. Ύστερα από την έκθεση που συντάχθηκε, εκδόθηκε υγειονομική διάταξη από το υπουργείο Υγείας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη που δίνει το πράσινο φως, για να μεταφερθούν νομίμως σκουπίδια εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο απόθεσης απορριμμάτων, από το πρωί της Παρασκευής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου