22.3.13

Αντιδρούν τα κόμματα για τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου

Πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων που δεν λέει να τελειώσει έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην Κύπρο. 
Μετά τη συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τη μεταξύ τους συμφωνία για κοινή γραμμή όσον αφορά την κατάσταση στην Κύπρο, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του σχολίασε τη συνάντηση λέγοντας ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι ίσως οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν αντιλαμβάνονται τί μας διδάσκει η δραματική εμπειρία που ζει η Κύπρος», ερωτώντας «τί παραπάνω θέλουν άραγε να συμβεί προκειμένου να αντιληφθούν ότι οι 'τζάμπα μαγκιές' τους ούτε στην Ελλάδα οδηγούν πουθενά ούτε στην Κύπρο προσφέρουν καλές υπηρεσίες;».
Η ΝΔ από την πλευρά της σχολίασε ότι «επιτέλου, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τον μόνο Έλληνα πολιτικό που θα μπορούσε να κατανοήσει σε τέτοιο βάθος τις απόψεις του».
Τέλος το ΚΚΕ σχολίασε: «Οι μάσκες έπεσαν! Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δεν διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές».
«Το 'νέο' ΠΑΣΟΚ βήμα το βήμα διαμορφώνεται. Άραγε τι είδους διαπραγμάτευση λένε στον κυπριακό λαό να κάνει; Μήπως τύπου 'σχεδίου Ανάν', που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του; Ή συνεργασία με τον 'αντιιμπεριαλιστή' Πούτιν;» καταλήγει το ΚΚΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου