22.3.13

«Γεύση και Μνήμη» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του η κ. Νάντια Σερεμετάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Καθημερινός Πολιτισμός», προκειμένου να τον ενημερώσει για την εκδήλωση «Γεύση και Μνήμη», που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, από 28 έως 31 Μαρτίου 2013, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο και Πολυχώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. 
Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη συμμετοχική εκδήλωση με λόγο, ήχο, εικόνα και υλικά τεχνουργήματα.
Η κ. Σερεμετάκη επεσήμανε ότι η αντίστοιχη εκδήλωση έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας πέρυσι, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, όλων των δήμων της Μεσσηνίας, φορέων, σχολείων και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Λόγω του ότι η εκδήλωση κρίθηκε και θεωρητικά και μεθοδολογικά καινοτόμα, παρουσιάζεται φέτος εμπλουτισμένη, με περισσότερους διακεκριμένους ομιλητές, σημαντικούς χορηγούς, έκθεση και προσφορά προϊόντων από Μεσσήνιους επιχειρηματίες , τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη πανελλαδικής εμβέλειας. 

Καθοριστική  ήταν η συμβολή του ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, καθώς και όλων των χορηγών.
 Ο κ. Παναγιώτης Αλευράς από την μεριά του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και στην πρωτοτυπία της εκδήλωσης αυτής, η οποία με την παρουσίαση του καθημερινού διατροφικού βίου και την πλαισίωσή της από εξόχως ενδιαφέρουσες σχετικές ομιλίες, προβάλλει μια άλλη όψη πολιτισμού, που προάγει την παράδοση, την αυθεντικότητα, το πνεύμα και τις τέχνες, με όχημα της γεύσης και τις αισθήσεις. Τέτοιες δράσεις βρίσκουν πάντοτε την Περιφέρεια. Πελοποννήσου αρωγό και συνοδοιπόρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου