21.3.13

ΕΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ η Λογοθεραπεία του ΤΕΙ Καλαμάτας !

Στο ΤΕΙ Καλαμάτας παραμένει μέχρι το 2018 το τμήμα Λογοθεραπείας σύμφωνα με το σχέδιο "Αθηνά", που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, από το Υπουργείο Παιδείας.
 Το τμήμα Λογοθεραπείας βρίσκεται μεταξύ των 26 συνολικά τμημάτων που τίθενται σε μεταβατικότητα μέχρι το 2018, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται πλεον στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων. 
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη του ΤΕΙ Καλαμάτας που ξεκίνησε στις 8 του μήνα, καθώς φοιτητές, εκπαιδευτική κοινότητα και διοικητικοί υπάλληλοι, διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και τις αλλαγές που επιφέρει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Εξ’αλλου κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας, σε έντονο μάλιστα ύφος και το οποίο απευθύνεται προς όλα τα συλλογικά όργανα διοίκησης, καθηγητών και εργαζομένων στο ΤΕΙ.  εκδόθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σχολών (ΣΔΟ, ΣΤΕΓ, ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Καλαμάτας. 
Σε αυτό χαρακτηρίζεται «βίαιη», η  κατάργηση του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας  και  Πρόνοιας και η μεταφορά του τμήματος Λογοθεραπείας στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για "Χρονικό ενός προαναγγελθέντος Θανάτου".  
Το ψήφισμα -που φέρει τις υπογραφές 200 φοιτητών του Ιδρύματος- αναφέρεται στη «μεθοδευμένη, σταδιακή αποδυνάμωση του ΤΕΙ Καλαμάτας, μέχρι την πλήρη κατάργηση του» και καταγγέλλεται πως ο σκοπός  είναι η «εξυπηρέτηση ιδιοτελών, ιδιωτικών συμφερόντων και η παραχώρηση σε ιδιώτες των κτηριακών συγκροτημάτων και των άριστα εξοπλισμένων εργαστηρίων, με εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας υψηλής τεχνολογίας, που έχει πληρώσει και ακόμα πληρώνει πανάκριβα, ο έλληνας φορολογούμενος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου