16.3.13

Ακινητοποιημένο σε αυτοκινητόδρομο πούλμαν με Ελληνες μαθητές

Ακινητοποιημένο στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Βιέννη με την Βουδαπέστη βρίσκεται, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, πούλμαν με μαθητές της Γ'Α τάξης του Λυκείου Αμπελώνα Λαρίσης που πραγματοποιεί σχολική εκδρομή σε Αυστρία και Ουγγαρία. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η ελληνική Πρεσβεία στη Βουδαπέστη και ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες ουγγρικές αρχές.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος που επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον με τον Λυκειάρχη και συνοδό τους, αλλά και με τους γονείς των παιδιών στην Ελλάδα, όσο και με τον Ούγγρο ομόλογό του, ζητώντας την άμεση συνδρομή των ουγγρικών Αρχών, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το πούλμαν και να μεταφερθούν οι μαθητές σε ασφαλές κατάλυμα.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες στην Πρεσβεία, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια που τυχόν χρειασθούν οι μαθητές, ενώ κλιμάκιο με στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας στην Βουδαπέστη, προσπαθεί ήδη να προσεγγίσει το σημείο που έχουν εγκλωβισθεί οι μαθητές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και απολύτως καλά στην υγεία τους, αφού στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας της Ουγγαρίας, προκειμένου να απεγκλωβισθεί το όχημα και να μεταφερθούν οι μαθητές σε ξενώνα στην παραπλήσια πόλη Gyor.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου