7.3.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Παρουσίαση των εργασιών του Ecomobility

Rex, Σάββατο 9 Μαρτίου
Στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility 2012-2013, το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 18.00 θα γίνει παρουσίαση των εργασιών και προτάσεων που εκπόνησαν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. 
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά έχουν εστιάσει στην οικολογική μετακίνηση στην πόλη της Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Rex και διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, την Επιτροπή Οργάνωσης της εκστρατείας, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity και τους συνεργαζόμενους επιστημονικούς φορείς (πολλά Τμήματα Πολυτεχνείων, Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ).
 Η Εκστρατεία διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Στόχος της είναι η κινητοποίηση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης, η ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις της Ελλάδος.
Με τις εργασίες τους, οι ομάδες των μαθητών από όλη την χώρα, καλούνται να αναδείξουν τις Πράσινες Μετακινήσεις, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να παρουσιάσουν προτάσεις για την αλλαγή συνθηκών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου