2.3.13

Eurovision 2013: Αποσύρθηκε το προκλητικό βίντεο των Σκοπίων

Μέσα από το διαγωνισμό της Eurovision οι Σκοπιανοί επιχειρούν για μια ακόμα φορά να περάσουν την εθνικιστική τους προπαγάνδα με το τραγούδι Imperia.
 Το video clip του τραγουδιού ξεκινά με δύο πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ενώ το τραγούδι μιλά για την ανάκτηση μιας χαμένης αυτοκρατορίας!

Όπως είναι φυσικό, έντονη ήταν η αντίδραση αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως επίσης και των Eurofans.

Aπεσύρθη τόσο από το YouTube όσο και από το επίσημο site της Eurovision το βίντεο κλιπ του τραγουδιού της ΠΓΔΜ, με τα πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια. Αποστάσεις πήρε και η κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (MRTV), επισημαίνοντας πως το βίντεο κλιπ «δεν πληρεί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για μια αξιοπρεπή παρουσίαση της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision» στο Μάλμε της Σουηδίας.
Το video clip ήταν παραγωγή ανεξάρτητης εταιρείας και πριν από δύο ημέρες παρουσιάστηκε από την κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό της Eurovision), η οποία όμως δεν θα το ξαναπροβάλει.
Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision ονομάζεται «Αυτοκρατορία» και ερμηνευτές του είναι δύο γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας. Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως ανέφερε η ερμηνεύτρια Έσμα Ρετζέποβα, εξυμνούν το ρόλο της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. «Η μουσική», είπε, «είναι η μοναδική αληθινή αυτοκρατορία στον κόσμο. Μόνο αυτή απαλείφει τα σύνορα μεταξύ των χωρών και των λαών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου