9.3.13

«Ομηρος» σε τηλεοπτικό στούντιο από φοιτητές ο K. Τζαβάρος (video)

Υπό καθεστώς «ομηρίας» για τρεις ολόκληρες ώρες βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Τζαβάρας, μέσα στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στον Πύργο μετά το «μπλόκο» δεκάδων σπουδαστών των ΤΕΙ οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του σταθμού.

Ο κ. Τζαβάρας ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και όταν «βγήκε» στον αέρα περίπου 100 σπουδαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του στούντιο της ΟΡΤ φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους μαζί του. Επί τόπου έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια.

Τελικά ο υπουργός δέχθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών και για αρκετή ώρα παρέμειναν στα γραφεία της ΟΡΤ συζητώντας το επίμαχο θέμα του ΤΕΙ Πύργου.

Στο πλευρό των σπουδαστών σύμφωνα με το ilialive βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη η οποία συνομίλησε με τους σπουδαστές αλλά και με τον υπουργό και επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Οι συνομιλίες του κ. Τζαβάρα με τους σπουδαστές καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ένα αντίτυπο του περιεχομένου της κασέτας θα δοθεί σε εκπροσώπους των σπουδαστών, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις εικόνες με τις δεσμεύσεις που όπως είπαν έλαβαν για μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια στο θέμα του ΤΕΙ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου