20.4.13

ΒΟΣΤΩΝΗ-Συνελήφθη ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ !

Μετά από ένα γιγαντιαίο ανθρωποκυνηγητό, που διήρκεσε 24 ώρες και παρακολούθησε σε απευθείας σύνδεση όλος ο πλανήτης, οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν στις 3:40 (ώρα Ελλάδος) τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη.

Ο νεαρός Τσετσένος είχε βρει καταφύγιο στην πρύμνη ενός σκάφους, στην πίσω αυλή κατοικίας στην οδό Φράνκλιν της Ουότερταουν.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του μετά από πληροφορία που έδωσε ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

Ομάδα περίπου 100 αστυνομικών τον περικύκλωσε και μετά από διαπραγματεύσεις, αλλά και ανταλλαγή πυρών, ο 19χρονος παραδόθηκε στις αρχές. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης καθώς έφερε τραύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη βάρκα δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Ακολούθησαν ζητωκραυγές από τους περίοικους, οι οποίοι βγήκαν στα πεζοδρόμια και πανηγύρισαν για τη σύλληψη του βομβιστή του μαραθωνίου της Βοστόνης.


Τρεις ακόμα ύποπτοι ανακρίθηκαν σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές, λίγα λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ

Η Βοστόνη και οι γύρω περιοχές θύμιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής πόλη φάντασμα, καθώς η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία των πολιτών, στην προσπάθεια της να εντοπίσει και συλλάβει τον 19χρονο, ο οποίος ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος.

Το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα), νεκρός έπεσε ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, στη διάρκεια καταδίωξης που άρχισε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όταν οι δύο δράστες δολοφόνησαν αστυνομικό του Πανεπιστημίου, ο οποίος τους προσέγγισε μετά από ληστεία που είχαν διαπράξει σε σούπερ μάρκετ.

Οι αδελφοί Τσαρνάεφ διέφυγαν κλέβοντας ένα αυτοκίνητο και παίρνοντας μαζί τους έναν όμηρο, τον οποίο κατόπιν άφησαν ελεύθερο
.

Στην Ουότερταουν της Μασαχουσέτης σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών, από τα οποία έπεσε νεκρός ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ενώ τραυματίστηκαν και 15 αστυνομικοί.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ διέφυγε και έκτοτε στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση από τις αμερικανικές αρχές για τον εντοπισμό του. Ο 19χρονος εκτιμάται ότι κατάφερε να διαφύγει πεζός από το σημείο.

Τα αδέρφια Τσαρνάεφ είναι τσετσενικής καταγωγής, που ζούσαν νομίμως στις ΗΠΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλωσαν στο Νταγκεστάν, νοτίως της Ρωσίας, στα σύνορα με την Τσετσενία, και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 2002.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ισλαμιστές, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό εάν επρόκειτο για φονταμενταλιστές με διεθνείς διασυνδέσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου