24.4.13

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ...Άντε και στα 300 ευρώ με τις υγείες μας…

Τα μάθατε τα νέα; Μοιράζουν δουλειές σε νέους ανέργους με 8μηνες συμβάσεις και με μισθούς από 430-470 ευρώ!!!  Και ναι....
Κοντεύουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στους μισθούς απέναντι στην… Ινδία!
Άλλωστε και επίσημα πλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατατάσσεται πέμπτη ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης με το χαμηλότερο κόστος εργασίας ανά ώρα το 2012 (14,9 ευρώ/ώρα).
Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και πάλι… Προσφέρουν κοινωνικό έργο προσλαμβάνοντας 40.000 άνεργους  με μισθούς έως 500 ευρώ … Μάλιστα ακούγεται ότι γίνεται της κακομοίρας για «μια θέση στον ήλιο». Τα κατάφεραν τελικά και ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού θα δουλεύει με μισθό 500 ευρώ, και θα λέει και ευχαριστώ που βρήκε δουλειά!
Και αφού όλα βαίνουν καλώς και σε αυτή τη κατεύθυνση… Ο Ρεν μας την ξαναμπουμπούνισε και είπε ότι δεν αποκλείει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα από το 2014, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή.
Σύμφωνα λέει με τα μνημόνια, προβλέπεται αναθεώρηση του συστήματος για τον κατώτατο μισθό το πρώτο τρίμηνο του 2014… «Η αναθεώρηση του συστήματος για τον κατώτατο μισθό θα γίνει με σκοπό να καταστεί απλούστερο και αποτελεσματικότερο όσον αφορά την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας και να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Ο Ν. Χουντής, υπέβαλλε τη διευκρινιστική ερώτηση,  μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε όταν ο Όλι Ρεν απαντώντας από κοινού σε ερωτήσεις του Ν. Χουντή και του Κ. Πουπάκη, προϊδέασε για το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού από το 2014, πράγμα που έσπευσε να διασκεδάσει με δηλώσεις του εκπροσώπου του στις 14/2/2013.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου