25.4.13

Αντωνία Μπούζα σε Κεφαλογιάννη - Συμφωνώ με τις διαγραφές αλλά..

               
           Καλαμάτα 25 Απριλίου 2013
                                                    
 Προς :
Το  Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της                   
Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου,              
κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη


Κύριε Γραμματέα,

Η πρόταση της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας διαγραφής των 3  μελών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.                                                                                                            
Θεωρώ όμως, ότι είναι ένα θέμα εσωτερικής λειτουργίας του κομματικού μας μηχανισμού και όχι το μείζον ζήτημα που τελικά αναδείχθηκε.

Η αγάπη για την παράταξή μας του άξιου προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας κ. Μαντά , φίλου και συμμαχητή σε κοινούς αγώνες,  ίσως ήταν η αιτία που τον οδήγησε σε κινήσεις που επιδέχονται κριτικής.

Η παρουσία των πολιτών σε κομματικούς μηχανισμούς καθώς και η δραστηριοποίηση ορισμένων εξ΄ αυτών σε κομματικές διαδικασίες, είναι γνωστό ότι είναι καθαρά εθελοντική. Η εθελοντική παρουσία των πολιτών, ενδυναμώνει τα κόμματα και τα καθιστά παράγοντες πολιτικής.

Διαφωνώ όμως, με τη δημοσίευση της αυστηρής και εμφανώς χολωμένης, δήλωσης του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, διότι θεωρώ ότι αυτήν την κρίσιμη περίοδο που οι πολίτες αγωνιούν για το αύριο και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, τέτοιες απόλυτες δηλώσεις , προβληματίζουν και πιθανώς ενοχλούν και λιγότερο ανακουφίζουν.

Η πρόταση διαγραφής των τριών, είναι αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα και μόνο, ενώ ο εν λόγω χειρισμός, της έδωσε άλλη κατεύθυνση και διάσταση, διότι προσέδωσε περαιτέρω πολιτική αξία στο γεγονός και ανήγαγε τα συγκεκριμένα απλά στελέχη, σε πολιτικά πλέον στελέχη πρώτης γραμμής .

Επίσης διαφαίνεται αχνά η προσπάθεια παρέμβασης σε αυτοδιοικητικό θεσμό  όπως ο Δήμος Καλαμάτας, που στήριξε μεν η παράταξή μας, αλλά ως θεσμός που εκπροσωπεί την κοινωνία, επιβάλλεται να λειτουργεί με αξιακά κριτήρια όπου επιβραβεύονται οι ικανοί και όχι οι κομματικώς αρεστοί.                                                                                                                   
 Εξ άλλου οι υπηρετούντες στην αυτοδιοίκηση υποχρέωση έχουν να εκπροσωπούν όλους τους πολίτες και όχι μόνο τα μέλη του κόμματος που στηρίζουν.

Άλλος ένας λόγος που έπρεπε ν΄ αποφευχθεί η σκληρή ανακοίνωση και ιδιαίτερα πριν την απόφαση των Πειθαρχικών οργάνων του κόμματός μας, είναι πως διεφάνη ότι ακολουθήσαμε την προτροπή του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ κ.Κουτουμάνου, που με μία ανήκουστη παρέμβαση, ζητούσε τη λήψη μέτρων από το Δήμο Καλαμάτας, λόγω της αλλαγής στάσης και θέσεων, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπάκα.

-            2        -

Οι τρείς πρώην συμμαχητές, είναι γεγονός πως έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες εφ΄ όσον δεν τους εξέφραζαν οι θέσεις , οι στόχοι και η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή μας και ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .Το ότι τους έπεισαν οι θέσεις άλλων κομμάτων και μάλιστα στις δύο περιπτώσεις ακραίων θέσεων, περισσότερο θα έπρεπε να μας προβληματίσει και λιγότερο να μας θυμώσει.

Η πατρίδα μας χρειάζεται αυτήν τη δύσκολη ώρα ήρεμες φωνές, σύνθεση και παραγωγή πολιτικής.

Η ανάδειξη της επικινδυνότητας των θέσεων που εκφράζουν οι οπαδοί των όποιων άκρων, που  επενδύουν για κομματικά οφέλη στην αναταραχή και στην απογοήτευση του κόσμου καθώς και η ανάδειξη της δικής μας πολιτικής για τη διαφυγή από την κρίση, πρέπει να είναι το μόνο μέλημα της κομματικής μας οργάνωσης.

                                                                                                         Μετά τιμής

                                                                                      Αντωνία Μπούζα –Κωνσταντέλου

                                                                                     Αναπλ.Γραμματέας Γυν.Θεμάτων Ν.Δ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου