19.4.13

Ο πατέρας των υπόπτων της επίθεσης στην Βοστόνη υπερασπίζεται την αθωότητα των γιων του!

Τα αδέλφια μεγάλωσαν στο Κιργιστάν, λέει ένας θείος τους
Ένας άνδρας που δηλώνει ότι είναι ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάγεφ, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και ο ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε σήμερα από την αμερικανική αστυνομία, υποστηρίζει την αθωότητα των παιδιών του, εκτιμώντας ότι τα "παγίδεψαν".
"Κατά την άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι", δήλωσε ο 'Ανζορ Τσαρνάγεφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.
Εξάλλου ο θείος τους Ρουσλάν Τσάρνι δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν στο Κιργιστάν και πήγαν στις ΗΠΑ πριν από οκτώ χρόνια.
"Εγώ βρίσκομαι εδώ για 10 χρόνια, αυτοί ήρθαν μετά. Δύο χρόνια μετά", δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει χθες με τον μεγαλύτερο αδελφό, τον 26χρονο Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε μερικές ώρες αργότερα από την αμερικανική αστυνομία.
"Θλίβομαι γι' αυτό που λένε ότι έκανε", πρόσθεσε ο Τσάρνι αναφερόμενος στην επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης την Δευτέρα. "Είναι τρελό, δεν είναι δυνατόν, δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν είδα την είδηση στην τηλεόραση, διερωτήθηκα πως ήταν δυνατό να έχει γίνει αυτό. Είναι τρελό", σημείωσε.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει σήμερα ανθρωποκυνηγητό στην Βοστόνη για τον 19χρονο Τζοκάρ Τσαρνάγεφ. Τα δύο αδέλφια κατάγονται από την Τσετσενία, αλλά έφυγαν από την χώρα τους μαζί με την οικογένειά τους κατά την διάρκεια της σύγκρουσης της δεκαετίας του 1990.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου