23.4.13

ΠΑΣΟΚ προς Στουρνάρα: «Μειώστε τον ΦΠΑ στην εστίαση τώρα!»

Να περιληφθεί από τώρα διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, κατά τη σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπων των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

«Είναι δύσκολο να αλλάξουμε διατάξεις τώρα» , σχολίασε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, που παραδέχθηκε ότι διατυπώθηκαν ενστάσεις και υποβλήθηκαν αντιπροτάσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Η σύσκεψη, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και έληξε στις 6 μμ, πραγματοποιήθηκε ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με το οποίο θα ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων των 8,8 δισ ευρώ.

Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες συμφωνήθηκε να εξετασθεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τον Ιούνιο.

Υπάρχει μάλιστα και σχετική αναφορά στο μνημόνιο.

Ωστόσο, ενώ είχε ξεκινήσει η σύσκεψη, τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον εκπρόσωπο του κόμματος στην σύσκεψη Φιλιππο Σαχινίδη και του ζήτησε να θέσει θέμα συμπερίληψης σχετικής διάταξης στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση και για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να έχει καταλήξει η κυβέρνηση στην πρότασή της ως τον Ιούνιο και να μην περιμένει έως ότου έρθει η τρόικα.

Το ΠΑΣΟΚ , το οποίο εκπροσωπήθηκε επίσης από τους Γιώργο Κουτρουμάνη, Πάρη Κουκουλόπουλο και Χρήστο Πρωτόπαπα υπέβαλε και τις εξής προτάσεις:

-Να ενταχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων και όσοι έχουν οφειλές το 2013 και όχι μόνο ως το τέλος του 2012, όπως προβλέπεται. Ακόμη να μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν υπαχθεί σε δυσμενέστερη ρύθμιση στο παρελθόν και εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους.

-Να προβλεφθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους.

-Να ληφθούν μέτρα για τους άνεργους.

Σχετικές διατάξεις για περίληψη στο νομοσχέδιο θα παρουσιαστούν αύριο.

Τις δικές της προτάσεις υπέβαλε, εξάλλου, στη σύσκεψη και η ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Συγκεκριμένα η ΔΗΜΑΡ ζήτησε:
-Να μην πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που δεν εχουν εργαζόμενο.

-Να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτές προς τους δήμους.

Η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέτει θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ για το ΠΑΣΟΚ πηγή του ανέφερε ότι θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα που θα συγκληθεί πριν την ψήφιση.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο την Πέμπτη το βράδυ.

tanea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου