26.4.13

ΤΡΟΜΕΡΟ - Διαστημική Ευρωπαϊκή Πύλη η Καλαμάτα !!!

«Ένα τρις δολάρια μπορεί να αποφέρει η Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας μέχρι το 2020» !!!

 Αλλάζει η εικόνα της Καλαμάτας της Ελλάδας και της Ευρώπης  σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα στο  στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου  ο Μεσσήνιος στην καταγωγή Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA , και ο υπ΄αριθμόν 2 στην ιεραρχία  της NASA Dr  James Grady .

Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020»  θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια.

Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Δρ Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Ο κος James Grady μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Best στον δημοσιογράφο Θέμη Κανελλόπουλο τόνισε ότι η Καλαμάτα πληρεί όλες τις προυποθέσεις για να γίνη η πρώτη διαστημική πύλη της Ευρώπης με κύρια προτερήματα το αεροδρόμιο ,την θάλασσα και το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά στην διεκδίκηση αυτού του μεγάλου έργου υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον Ευρωπαικό με βασικό αντίπαλο την Τουρκία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου