22.4.13

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ; ΕΠΕΝ εναντίον Χρυσής Αυγής !!!

Οι χουντικοί ξαναϊδρύουν την ΕΠΕΝ κι ετοιμάζονται για ολομέτωπη σύγκρουση με την Χρυσή Αυγή!
Στην “επέτειο” του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, όσοι από τους πρωταγωνιστές της χούντας βρίσκονται ακόμα στη ζωή, οι νοσταλγοί και οι υποστηρικτές τους, συγκεντρώθηκαν, χθες, στο ξενοδοχείο “President”. Αυτή η σύναξη όμως, δεν θα ήταν όπως οι άλλες. 
Όχι επειδή παρόντες ήταν το «πρωτοπαλίκαρο του Ιωαννίδη», ο πρωταγωνιστής του “πραξικοπήματος της πιτζάμας”....

Παρασκευάς Μπόλαρης, η σύζυγος του δικτάτορα, Γιώργου Παπαδόπουλου ο Αριστείδης Δημόπουλος (υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας επί χούντας και πρώην ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ), καθώς και ο ξάδελφος του Παπαδόπουλου, Άγγελος Παπαθάνου, ο οποίος ήταν και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, αλλά και ο Αγαθαγγέλου. Αλλά επειδή, όπως αποκαλύπτει η iTabloid, οι χουντικοί, 38 χρόνια μετά την έξοδό τους, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τη δημιουργία κόμματος…

Σε κάποιους, η ιδέα αυτή προκαλεί ανατριχίλα. Στους χουντικούς, ανατριχίλα προκαλεί το σημερινό -αλλά και διαχρονικά- πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα η Χρυσή Αυγή. Οι χουντικοί θεωρούν πως η Χρυσή Αυγή έχει “καπηλευτεί” τον εθνικιστικό χώρο, ότι είναι “μίασμα”, ότι σχετίζεται με τον εθνικοσιαλισμό, το ναζισμό που οι ίδιοι αποκηρύττουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ανάμεσα στους “οργανωτές” του κόμματος, βρίσκονται πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που “αποσχίσθηκαν” από αυτή.

Στην «επέτειο» του Πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου λοιπόν, ο Παρασκευάς Μπόλαρης θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της «σύναξης» των χουντικών. Στο “President”, θα μαζευτούν όλοι οι νοσταλγοί, θα μιλήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα αναπολήσουν τα παλιά. Αυτό, βεβαίως, δεν θα είναι το «κυρίως πιάτο».

Στην εκδήλωση με το όνομα «ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – τώρα δικαιώνονται» (με τη φωτογραφία του Γιώργου Παπαδόπουλου), κεντρικός ομιλητής στην προκλητική εκδήλωση θα είναι ο Παρασκευάς Μπόλαρης, ένας από τους αμετανόητους υπερασπιστές της χούντας και πρωτεργάτης του «κινήματος της πιτζάμας», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν και στενοί συνεργάτες του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Για την εκδήλωση, έχει κυκλοφορήσει και αφίσα, στην οποία πρωταγωνιστεί –ποιος άλλος- ο Γιώργος Παπαδόπουλος με το «πουλί», τον φοίνικα με τη σκιά του στρατιώτη- το σύμβολο της Χούντας σε περιώνυμη θέση. Και ποιος θα είναι ο σκοπός της εκδήλωσης, πέρα από το να… θυμηθούν τα «παλιά»;

Σύμφωνα με πληροφορίες της iTabloid, στην εκδήλωση, οι νοσταλγοί της χούντας κάνουν την πρώτη “επίσημη” συζήτηση για την ίδρυση κόμματος. Ο κεντρικός ομιλητής, Παρασκευάς Μπόλαρης “επικεντρώνει” στο πολιτικό έλλειμμα, στην έλλειψη ηγετών. Η «λογική» είναι η δημιουργία ενός κόμματος που θα είναι «μακριά» από τη Χρυσή Αυγή.

Με τα «βαριά» ονόματα των Χουντικών να το στηρίζουν, το υπό δημιουργία κόμμα θέλει να μετατραπεί σε εκφραστή του «αγνού» εθνικισμού στην Ελλάδα και να διαφοροποιηθεί από οποιαδήποτε «σκιά» σχέσεων με εθνικοσοσιαλισμό που «χρεώνει» στη Χρυσή Αυγή.

Άραγε λοιπόν, έφτασε η ώρα να το δούμε και αυτό;

Στην εκδήλωση της Κυριακής στο “President”, έχει προσκληθεί να πάει και η Δέσποινα Παπαδοπούλου. Η σύζυγος του δικτάτορα, Γιώργου Παπαδόπουλου. Στην πρόσκληση που της απεστάλη, η ίδια απάντησε πως θα είναι παρούσα, αν της επιτρέψουν βέβαια τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στα 75 της χρόνια, η Δέσποινα Παπαδοπούλου, δεν έχει χάσει λίγο από το «τσαγανό» της, όμως είναι φανερά καταβεβλημένη. Πλέον της είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσει, ενώ τα συνεχή προβλήματα υγείας της, την κρατούν μάλλον καθηλωμένη στο κρεβάτι, στο σπίτι της. 

Πάντως, μαθαίνουμε πως η σύζυγος του δικτάτορα δίνει «αγώνα», ώστε να καταφέρει να δηλώσει φυσική παρουσία στη «σύναξη» της Κυριακής, όπου κεντρικός πρωταγωνιστής, τιμώμενο πρόσωπο, έστω και μετά θάνατον, είναι ο σύζυγός της. Η ίδια, γενικότερα, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και αποφεύγει να μιλά για την επταετία, όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν. Δοθείσης της ευκαιρίας όμως…planet-greece.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου