23.4.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Το Θέατρο πάει σχολείο»

Μια εκπαιδευτική παράσταση περιοδεύει στα σχολεία της Πελοποννήσου!
Η πρώτη εκπαιδευτική παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, «Το Θέατρο πάει σχολείο», παρουσιάστηκε από την κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ με μεγάλη επιτυχία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Η παράσταση με δύο ηθοποιούς, τον Γιώργο Τσαπόγα και την Εύη Γιαννακοπούλου και δύο μουσικούς, τον Παναγιώτη Μάλαμα και τον Παναγιώτη Κουραμπά, μαζί με ένα μυστηριώδες μπαούλο, γεμάτο από πολύτιμα θεατρικά αντικείμενα, θα παρουσιαστεί σε πολλά σχολεία της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου, ενώ από το φθινόπωρο του 2013 θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Ηθοποιοί και μουσικοί, εμφανίζονται ένα πρωινό στο σχολείο και παρουσιάζουν την ιστορία του θεάτρου μέσα σε μια εκπαιδευτική ώρα. Κεφάτοι θεατρικοί διάλογοι, εικόνες, περίτεχνα κοστούμια και όμορφη μουσική περιγράφουν με τον πιο απλό τρόπο την πορεία της υποκριτικής τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Στο τέλος της παράστασης, που δεν απευθύνεται μόνον σε παιδιά, ο θεατής φεύγει με την αίσθηση ότι έβαλε σε μια σειρά τους ιστορικούς σταθμούς του θεάτρου.
Τα κείμενα υπογράφει η σκηνοθέτης και συγγραφέας Λένα Γεωργιάδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου