20.4.13

ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ-Στην Εθνική Τράπεζα μέσω Κωνσταντακόπουλου;

Είναι αλήθεια ότι η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας αναζητεί τα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να... μην περάσει στο ΤΧΣ.
 Σημαντικός (όσο και αν δεν φαίνεται) είναι ο ρόλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιλογή του οποίου είναι και ο κ.Αλέξανδρος Τουρκολιάς για τη διοίκηση της Εθνικής. 
Μεταξύ των επαφών που γίνονται είναι και αυτή με τον Πόντιο μεγαλοεπιχειρηματία Φιλάρετο Καλτσίδη, με προξενητή τον ιδιοκτήτη του Costa Navarino  Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο  σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΞΙΑ
Ο κ. Τουρκολιάς συζητά την.... συμμετοχή του επιχειρηματία  στην αύξηση της... Εθνικής η οποία μπορεί πια να ...γλυτώσει απο το να γίνει κρατική αφού τα χρήματα φαίνεται ότι θα.... βρεθούν!

ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ - Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πολλοί  λίγοι  στην Ελλάδα, με την εξαίρεση ίσως κάποιων κατοίκων της Μεσσηνίας, γνωρίζουν ότι ένας από τους ισχυρότερους Ρώσους επιχειρηματίες, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 6,7 δισ. δολάρια, διαθέτει ελληνική υπηκοότητα και διαβατήριο.
Πρόκειται για τον Φιλάρετο Καλτσίδη ή Filaret Galchev, όπως είναι γνωστός στη Ρωσία, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου ομίλου τσιμεντοβιομηχανιών στην χώρα
Η επαυλη του  βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία στο Βασιλίτσι  Κορώνης του Δήμου Πύλου – Νέστορος , μερικές δεκάδες  χιλιόμετρα  από το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Costa Navarino του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.
Άνθρωποι από τον στενό κύκλο του επιχειρηματία λένε πως δεν πρόκειται για ακόμα μία παραθεριστική κατοικία, αλλά ουσιαστικά για το δεύτερο σπίτι του Καλτσίδη, αναδεικνύοντας τους δεσμούς που προσπαθεί ο ίδιος να οικοδομήσει με τη μητέρα πατρίδα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως την έπαυλη έχει επισκεφθεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν .
Εξάλλου, το εύρος της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Καλτσίδη αφήνει λίγες αμφιβολίες για το εάν η σχέση του με το Κρεμλίνο είναι καλή.
Ο ποντιακής καταγωγής επιχειρηματίας με τη σύζυγό του, την κόρη του και τον γιο του επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα και ξοδεύουν αρκετό χρόνο το καλοκαίρι, και όχι μόνο, στο σπίτι τους στη Μεσσηνία.
Στην περιοχή ελλιμενίζουν, άλλωστε, και το ιδιόκτητο 75μετρο mega yacht «Sapphire», με το οποίο ο Καλτσίδης έχει θεαθεί σε πολλά σημεία του Αιγαίου και του Ιονίου, συχνότερα, δε, στη Σαντορίνη.
Φιλοξενεί συχνά καλεσμένους, μεταξύ των οποίων διακεκριμένους Ρώσους επιχειρηματίες. Οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων της Καλαμάτας και της Σαντορίνης έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν για τα σμήνη των learjets που κατά καιρούς γεμίζουν τις πίστες τους.
Τα τελευταία χρόνια γιορτάζει  ανελλιπώς τα γενέθλιά του,  στην Ελλάδα, και μάλιστα  στις εορταστικές του εκδηλώσεις έχουν πρωταγωνιστήσει καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Ρέμος.
Εκτός από διακοπές, όμως, τι άλλο αναζητά στην Ελλάδα; «Σκοπός του είναι να επεκτείνει περισσότερο την παρουσία του εδώ, διαφορετικά δεν θα τοποθετούσε τόσα χρήματα ήδη και δεν θα ερχόταν ολοένα και συχνότερα», υπογραμμίζουν ρωσικές πηγές.
Ο Καλτσίδης έχει και έναν αδελφό που μένει πολύ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κορώνη.
Στο πρόσφατο παρελθόν οι δύο άνδρες εξέτασαν πλάνα επενδύσεων στο real estate και στον τουρισμό, αλλά κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν μιλούν για χείριστη εντύπωση που αποκόμισαν από την ελληνική γραφειοκρατία.
Πάντως, το τελευταίο διάστημα ο ομογενής δισεκατομμυριούχος επιχειρεί να συσφίγξει τους δεσμούς με την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, ιδιαίτερης πατρίδας του Αντώνη Σαμαρά.
Προ μηνών δώρισε στον Δήμο Καλαμάτας 55.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του κτιρίου Θεάτρου (ΔΗΠΕ-ΘΕΚ), το οποίο είχε υποστεί ζημιές από πυρκαγιά.  
Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε ορισμένους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου να εναντιωθούν στη προσφορά του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου