22.4.13

Οι «ματωμένες φράουλες» πρώτο τραπέζι πίστα... στην Πάολα !!!

ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΑ «ΕΤΡΩΓΑΝ» ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ!!!
Την ώρα που περισσότεροι από 5.000 αλλοδαποί εργάτες γης ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, σε καλύβες από νάιλον και καλάμια, οι δύο μεγαλοπαραγωγοί φράουλας της Νέας Μανωλάδας σπατάλησαν περισσότερα από 6.000 ευρώ σε μία βραδιά ραίνοντας με λουλούδια την Πάολα!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» όταν η λαϊκή τραγουδίστρια επισκέφθηκε την περιοχή και πραγματοποίησε εμφάνιση στον Ιππικό Ομιλο της Κουρούτας, ένας άτυπος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ δύο ιδιοκτητών γεωργικών επιχειρήσεων.
Κάτοικοι της περιοχής λένε στο «Εθνος της Κυριακής» για τον έντονο ανταγωνισμό των δύο επιχειρηματιών, για το ποιος θα «πετάξει» τα περισσότερα γαρίφαλα στην τραγουδίστρια. Η προκλητική σπατάλη δεν πέρασε απαρατήρητη από τους θαμώνες, που συνέβη δύο μήνες μετά την επίθεση νταήδων επιστατών σε Αιγύπτιο εργάτη τον οποίο έσυραν με το αυτοκίνητό τους.
Ο... λουλουδοπόλεμος στην Πάολα δεν είναι η μόνη περίπτωση προκλητικής σπατάλης από γαιοκτήμονες της περιοχής. Μεγαλοπαράγοντας που έχει στην ιδιοκτησία πάνω από 1.500 στρέμματα γης και στη δούλεψή του περισσότερους από 500 αλλοδαπούς εργάτες, ξόδεψε τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε μεταγραφές παιχτών για την ενίσχυση τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Τα δύο προαναφερθέντα περιστατικά είναι ενδεικτικά της κατάστασης και κυρίως της νοοτροπίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. 
Οι «τσιφλικάδες» απολαμβάνουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της γης, την ίδια ώρα που σε αρκετές καλλιέργειες οι εργάτες μένουν απλήρωτοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου