26.4.13

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ; Οι υποχρεώσεις της νονάς το Πάσχα!

Το Πάσχα πλησιάζει και τα παιδιά περιμένουν καρτερικά τη λαμπάδα της νονάς!
Της Σκοπελίτη Μαρίας
Μην καθυστερείτε την παράδοση των δώρων στο βαφτιστήρι σας... τα περιμένει πως και πως!
Τα δώρα στο πνευματικό μας παιδί!
Τα «καλούδια» που πρέπει να πάτε στο πνευματικό σας παιδί είναι τα παπουτσάκια του, η λαμπάδα του... φυσικά τσουρέκι, κουλουράκια, σοκολατένιο αυγό (όσο πιο μεγάλο τόσο περισσότερο θα το χαρεί!).
 Όσο πιο μικρό είναι το βαφτιστήρι σας τόσο πιο «φορτωμένη» λαμπάδα θα θέλει. Στα κορίτσια οι λαμπάδες είναι πιο «πλουμιστές», ενώ στα αγόρια πιο απλές.
Μπορείτε να ρωτήσετε τους γονείς για πρακτικούς λόγους αν χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο για το παιδί. Θα σας βοηθούσε επίσης πολύ αν «ψαρεύατε» το βαφτιστήρι σας για το τι ακριβώς θέλει να έχει η λαμπάδα του ή τι παπούτσια προτιμά...
Aν στην οικογένεια υπάρχουν και άλλα παιδάκια που δεν έχουν την τύχη να έχουν μια καλή και τυπική νονά... γίνεται και για εκείνα η δική τους νονά και πάρτε μια λαμπάδα και σε αυτά, μέρες που είναι δεν θα πρέπει να νιώθουν αδικημένα!
Την πράξη σας αυτή θα την θυμούνται για μια ζωή!
Μια ακόμα ωραία λύση είναι να πάρετε το βαφτιστήρι μαζί σας, στα ψώνια για να κάνετε και μια ωραία βόλτα οι δύο σας. Τρέξτε εγκαίρως για την αγορά των δώρων, ειδικά αν το βαφτιστήρι σας, μένει εκτός Αθηνών και πρέπει να στείλετε τα δώρα ταχυδρομικώς!
Πότε πρέπει να πάω στο βαφτιστήρι μου την λαμπάδα του;
Τα δώρα της Λαμπρής παραδοσιακά τα δίνουμε την Μ. Πέμπτη και ποτέ την Μ. Παρασκευή, βέβαια η πιο εύκολη μέρα για να πάμε τα δώρα μας στο πνευματικό μας παιδί είναι η Κυριακή των Βαΐων! Μην παραμελείτε ή ξεχνάτε τις υποχρεώσεις σας εκείνες τις ημέρες, δεν είναι ανάγκη να καταξοδευτείτε, μπορείτε τα δώρα που θα πάρετε να είναι οικονομικά και υπέροχα!
"Έχω κακές σχέσεις με τους γονείς του παιδιού...πρέπει να του πάω δώρο";
Όταν αποφασίσατε να γίνετε νόνα, είχατε εξαιρετικές σχέσεις με τους γονείς του παιδιού. Όσο όμως τα χρόνια περνάνε... χαθήκατε με τους κουμπάρους σας ή ακόμα χειρότερα, τσακωθήκατε! Αυτό είχε και έχει σαν «φυσική» συνέπεια, να την πληρώνει το βαφτιστήρι σας.
Ακόμα και αν τελικά αποφασίσετε να πάτε, το κάνετε με μισή καρδιά! Ανεξάρτητα από την προσωπική σχέση με τους γονείς, το βαφτιστήρι θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για εσάς!
Η σχέση αυτή είναι ουσιαστική, είστε ο πνευματικός γονιός του παιδιού, δεν έχετε απλώς τσακωθεί με μια φίλη σας και δεν θέλετε να την ξαναδείτε μπροστά σας... μιλάμε για την ψυχολογία ενός παιδιού! Κάντε λοιπόν την καρδία σας πέτρα και πηγαίνετε να δείτε το παιδάκι!
 Μπορείτε να είστε τυπικές με τους γονείς, αν σας έχουν πειράξει αλλά όχι με το παιδί. Αναλάβατε μια σημαντική υποχρέωση και πρέπει να την εκπληρώνετε συνεχώς! Τα παιδιά δεν ξεχνούν ποτέ... όποτε καλό είναι να είστε μια γλυκιά ανάμνηση γι΄αυτό, όσο θα μεγαλώνει και όχι απούσα!
Χρήσιμες Συμβουλές!
  • Μην το παρακάνετε με πολύ ακριβά ρούχα, το παιδί δεν το ενδιαφέρει η μάρκα αλλά το δώρο!
  • Μην ξεχνάτε το βαφτιστήρι σας!
  • Δώστε μεγάλη προσοχή στην λαμπάδα...πρέπει να είναι αυτό που πραγματικά θέλει το παιδί!
  • Έχετε πάντα καλές σχέσεις με τους γονείς του παιδιού!
  • Να θυμάστε πως είστε νόνα όλο το χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα...
Καλές αγορές!
FamilyLife.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου