21.4.13

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑΤΗΝ ΑΕΚ...Τετέλεσται…

Η Μεγάλη Παρασκευή ήρθε πρόωρα φέτος για την ΑΕΚ… Η «Ένωση» πάλεψε με τον Ατρόμητο, αλλά δεν τα κατάφερε και το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις (1-0) υπέγραψε οριστικά τον υποβιβασμό της. 

 Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν αναπόφευκτο τελικά να μη γραφτεί.
Η «Ένωση» τα έδωσε όλα, πάλεψε για 90 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει ούτε την ήττα (1-0) από τον Ατρόμητο, που την στέλνει οριστικά πλέον στη Football League.

Το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις έσπρωξε τους «κιτρινόμαυρους» στον γκρεμό και τους οδήγησε ν’ αποχωρήσουν με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Πώς έπαιξε
Την ενδεκάδα που αναμενόταν βάσει των απουσιών (Κορδέρο, Τσουμάγκας, Ανάκογλου, Κωνσταντόπουλος, Φέτσης) και όσων είχε δείξει στις προπονήσεις παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, επιλέγοντας τον Τσουκαλά στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Φούντα και Καραλή να πλαισιώνουν τον Πετρόπουλο.

Έτσι, το σχήμα της ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μητρόπουλος-Ρίκκα, στην τριάδα μπροστά τους οι Φούντας (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Καραλής (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Πετρόπουλος.

Το ματς

Το ότι ήθελαν οι παίκτες της ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγα λεπτά για να το καταλάβει κανείς. Το κακό όμως για την «Ένωση» ήταν πως έδειχναν -ταυτόχρονα- να μην μπορούν. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» έμπαιναν στις μονομαχίες με μάτι που γυάλιζε. Κρατούσαν τον Ατρόμητο σχετικά ακίνδυνο. Και οι ίδιοι όμως… έφτυναν αίμα για να φτάσουν στην περιοχή του.

Τι κι αν είχαν λοιπόν για αρκετή ώρα την μπάλα. Το άγχος κι οι κακές επιλογές δεν τους επέτρεπαν να την περάσουν στον Πετρόπουλο. Κι όταν εκείνος την έπαιρνε -είτε αστοχούσε απελπιστικά (όπως σε μπαλιά του Ρίκκα), είτε πιεζόταν τόσο, ώστε οι προσπάθειές του (όπως η κεφαλιά σε σέντρα του Γκερέιρο) να φεύγουν έξω. Έτσι, ο Ατρόμητος έκανε άνετος το παιχνίδι του. Χωρίς άγχος -και με την καλύτερη ευκαιρία όταν ο Αραμπατζής σταμάτησε τον επικίνδυνο Μπρίτο.

Επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει «τα ρέστα της». Κι όμως, πριν περάσουν λίγα λεπτά έφτασε μια ανάσα από τη «χρεωκοπία». Ευτυχώς για ‘κείνη όμως, ο Αραμπατζής νίκησε και τον Ναπολεόνι στο τετ-α-τετ. Της επέτρεψε, έτσι, να μείνει όρθια. Να κερδίσει μέτρα. Και να ζητήσει (έστω και ανορθόδοξα) το γκολ. Και πάλι όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που το πλησίασε. Όταν το σουτ του Μπρίτο κόντραρε και στο χέρι του Μπουγαΐδη πριν καταλήξει στον Αραμπατζή.

Ε, κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα η ΑΕΚ να τα παίξει όλα για όλα. Με πάθος. Ένταση. Τον Δέλλα να κάνει ό,τι μπορεί απ’ τον πάγκο (περνώντας τους Τσίτα και Αναστασόπουλο αντί των αρνητικών Πετρόπουλου και Γκερέιρο). Και όλους τους «κιτρινόμαυρους» να δίνουν πραγματικά παραπάνω απ’ αυτά που -αποδείχθηκε όλη τη χρονιά ότι- μπορούν. Ήταν γραφτό όμως η «Ένωση» να μην αποφύγει το δράμα. Αυτό που υπέγραψε στις καθυστερήσεις ο Γιαννούλης και μπορεί να περιγραφεί πραγματικά μονάχα απ’ τα πρόσωπα παικτών, οπαδών και όσων άλλων την αγαπούν μετά τη λήξη.novaspor.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου