19.4.13

Mια νέα ( Σπαρτιάτισσα ) σταρ κατακτά το Χόλιγουντ ! BINTEO

Η γεννημένη στον Καναδά αλλά μεγαλωμένη στη Σκάλα Λακωνίας ηθοποιός ξεχωρίζει για την ερμηνεία της στο σίριαλ «Revolution»
Βρισκόμαστε σε μια μελλοντική αλλά όχι πολύ μακρινή από τη δική μας εποχή.
 Η κινητήριος δύναμη του ηλεκτρισμού έχει παραδόξως σταματήσει να υφίσταται, με τραγικά αποτελέσματα. Κάθε ανάπτυξη έχει σταματήσει, οι πόλεις έχουν ερημώσει, οι παραβατικές συμπεριφορές επικρατούν, παντού βασιλεύουν η αναρχία και ο τρόμος. Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσχερές και δυσοίωνο σκηνικό η όμορφη, έξυπνη και τολμηρή Σάρλοτ δίνει μαθήματα θάρρους και αυτοθυσίας: αναζητεί τον μικρό αδελφό της που έχει απαχθεί από τους κακούς, τα βάζει με τον απόλυτο κακό, έναν σχιζοφρενή τύπο που φιλοδοξεί να κατακτήσει όλον τον πλανήτη (και που έχει περίεργες διασυνδέσεις με την οικογένειά της) και προσπαθεί να επαναφέρει τον ηλεκτρισμό, μαζί με τους φίλους της, σε μια περιήγηση γεμάτη (όχι πάντοτε ευχάριστες) εκπλήξεις.

Την κεντρική πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Revolution», ενός σκληρού και βίαιου παραμυθιού επιστημονικής φαντασίας που προβάλλει αυτή τη στιγμή με επιτυχία το NBC, ερμηνεύει η νεαρή, ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Τρέισι Σπυριδάκος. Στον πρώτο μεγάλο ρόλο τής πολλά υποσχόμενης, όπως έχει γραφτεί, καριέρας της λάμπει με τη φυσική ομορφιά της αλλά και με την προσεγμένη ερμηνεία της. Για αυτήν έχει προταθεί για βραβείο α' γυναικείου ρόλου σε σίριαλ στα 39th Saturn Awards που θα απονεμηθούν τον ερχόμενο Ιούνιο - συνυποψήφιές της, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικές Μιρέιγ Ινος του «Killing» (στην αμερικανική εκδοχή του) και Σάρα Πόλσον του «American Horror Story: Αsylum».

Γεννημένη στο Γουίνιπεγκ του Καναδά από τον Γεώργιο και την Αναστασία Σπυριδάκου, η Τρέισι μετακόμισε με τους δικούς της (τους γονείς της και τα δύο αδέλφια της) στη Σκάλα Λακωνίας όταν ήταν τεσσάρων ετών. Πέντε χρόνια αργότερα η οικογένεια επέστρεψε στον Καναδά για να ασχοληθεί με το εστιατόριο που διατηρούσε εκεί. Η Τρέισι ξεκίνησε να ασχολείται με την ηθοποιία στα γυμνασιακά της χρόνια, σπούδασε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ηθοποιών της Μανιτόμπα και το 2007 μετακόμισε στο Βανκούβερ με σκοπό να εργαστεί ως ηθοποιός.

Γρήγορα άρχισε να εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Πρώτος μεγάλος ρόλος της, εκείνος της Σάρλοτ στο επιτυχημένο «Revolution» (πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2012), ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές της και την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό - η σειρά προβάλλεται σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Γαλλία και Αγγλία. Η ίδια παραμένει ψύχραιμη μπροστά στην ξαφνική δημοσιότητα (των 10.000.000 θεατών ανά επεισόδιο!) και δηλώνει λάτρις της Ελλάδας - στην οποία επιδιώκει να έρχεται για διακοπές -, εθισμένη με το playstation και το κικ μπόξινγκ και έτοιμη, όχι να σώσει την ανθρωπότητα (όπως πιθανώς θα συμβεί στο σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί), αλλά να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του τόσο ανταγωνιστικού επαγγέλματός της.

Πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες, διαδραστικά παιχνίδια και άλλα ενδιαφέροντα στην ιστοσελίδα της σειράς: http://www.nbc.com/revolution/
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου